Oslo kommune må møte i tingretten i slutten av april, skriver NRK. Ifølge kanalen har rundt 2.000 huseiere sagt at de ønsker å være med på et søksmål. Oslo tingrett har nå avgjort at Huseiernes Landsforbund kan fremme saken som et gruppesøksmål.

Rammer for få

Huseiernes Landsforbund mener Oslo kommune ikke har rett til å ilegge eiendomsskatt som bare rammer noen få.

– Med et bunnfradrag på 4 millioner kroner rammer skatten bare et fåtall boligeiere. Dette skal være en skatt for alle, men med et så høy bunnfradrag rammer den spesifikt og urettmessig, sier advokat i Huseiernes Landsforbund, Bettina Banoun, til NRK.

Mener den er lovlig

I 2016 utgjorde boliger med en anslått boligverdi på over 4 millioner kroner 32,2 prosent av eiendommene i kommunen, ifølge Byrådsavdelingen for finans.

I en epost til NRK skriver finansbyråd Robert Steen (Ap) at Oslo kommune mener at eiendomsskatten er utskrevet på lovlig vis.

Saken skal gå i Oslo tingrett fra 24. til 26. april.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Motorsykkelmesse på Lillestrøm
I helgen var det MC-messe. DN følger de største nyhetene.
00:35
Publisert: