Oslo og Bærum har de høyeste leieprisene. Der kostet to- og treromsleiligheter i snitt rundt 9.000 og 11.370 kroner i måneden i 2012. I Bergen kostet tilsvarende leiligheter 6.830 og 8.750 kroner, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Utleieprisene i Stavanger er nesten like høye som i Oslo. Der kostet en gjennomsnittsbolig 10.040 kroner i måneden. På tettsteder med mellom 200 og 1.999 innbyggere kostet en gjennomsnittlig bolig 6.350 kroner i måneden.

LES OGSÅ: Byggetillatelser for bolig falt

Det er store forskjeller i utleieprisene i hovedstaden. En gjennomsnittlig toromsleilighet i Oslo vest kostet rundt 10.600 kroner måneden, mens en tilsvarende bolig øst i Oslo kostet rundt 8.900. Gjennomsnittet for Oslo vest skjuler også store interne forskjeller, avhengig av beliggenhet, etasje, og fasiliteter som terrasse, garasje eller biloppstillingsplass.

I Bergen og Trondheim er det de sentrumsnære boligene som skiller seg ut med høye leiepriser.

De fleste utleierne i 2013 var privatpersoner som leide ut til fremmede. De fleste leietakerne var mellom 25 og 45 år gamle.

LES OGSÅ:

Retro-teknologien blomstrer
00:00
Publisert:

Tyskere kaster seg inn i kampen om fransk gigant

Cermaq øker i Chile

Streikende kinesere: – Vi skremmes tilbake på jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.