Veidekke solgte totalt 456 boliger i fjerde kvartal 2015. Antallet boliger i produksjon er 2381, en økning fra 2.289 i forrige kvartal.

Det opplyses i en melding fra selskapet fredag.

Veidekkes aktivitet innen boligutvikling er ved utgangen av fjerde kvartal 2015 høy både i Norge og Sverige, med økt salg og økt antall boliger i produksjon.

Veidekke har solgt boliger til en verdi av 1,5 milliarder kroner i kvartalet, hvorav Veidekkes andel er 1,1 milliarder. Veidekkes andel av årets totale salg utgjør 4,8 milliarder kroner.

Utfra meldingen fremgår det at i Sverige er etterspørselen etter Veidekkes boliger svært høy, noe som gjenspeiles i en salgsgrad på 99 prosent. De fleste av prosjektene er lokalisert i

Stockholmsområdet og Gøteborg. I Norge har det vært en økning i salget, spesielt i Oslo-området og i Trondheim, med en salgsgrad på 69 prosent for boliger i produksjon.

- Vi kan slå fast at 2015 ble et betydelig bedre boligår enn forventet. Vi hadde et historisk høyt salg i Sverige og en god økning i salget i Norge. I både Norge og Sverige har vi lagt ut mange prosjekter som har fått svært god respons i markedet. Vi kan slå fast at 2015 ble et betydelig bedre boligsalgsår en forventet, sier konsernsjef Arne Giske i meldingen.

Samlet salgsgrad for prosjekter under oppføring er 89 prosent.

 

Les også: Asia i dag: Som å ri en villhest

Boligprisene til himmels – gjelden følger etter

Store lønnsforskjeller i politiet

 

Se DNtv:

Giske etterlyser en annen innstilling til å løse problemet fra dagens regjering:

Trond Giske: - Vi er i ferd med å få en situasjon i Norge hvor ledigheten kommer ut av kontroll
Giske etterlyser en annen innstilling til å løse problemet fra dagens regjering.
01:14
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.