- Novembermarkedet er stabilt og viser god aktivitet, sier administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren i en pressemelding.

I Oslo ses det nå en økende trend på at leietakere er tidlig ute med å sikre seg bolig.

- Vi har allerede god respons på boliger som skal leies ut fra mars/april 2016. Erfaringsmessig er disse ofte også de beste leietakerne. Vi anbefaler utleiere å være tidlig ute for å sikre seg de beste leietakerne, sier daglig leder Geir Skogheim for Utleiemegleren Frogner.

Leieprisene i Oslo har gått opp i november, sett bort i fra ett-romsleiligheter som har falt med 0,4 prosent sammenlignet med samme måned ifjor.

Utleiemegleren venter at asylstrømmen vil øke aktiviteten i leiemarkedet til neste år.

- Vi forventer at de flyktninger og asylsøkere som får innvilget varig opphold i Norge vil føre til større press på leiemarkedet i 2016, sier Lyse Augdal.

- Stabile priser

I Drammen er prisene stabile, opplyser Utleiemegleren.

- Stadig flere tar kontakt med oss for å investere i utleiebolig i Drammen, sier daglig leder Eivind Sveen for Utleiemegleren Drammen.

I Trondheim er prisene svakt synkende, men aktiviteten fortsatt høy.

- Flere utleiere har måttet sette ned prisen for å få leiet ut, men vi har likevel stor aktivitet, sier daglig leder Solveig Hjallen Moanfor Utleiemegleren Trondheim.

Prisene i Stavanger har falt fra november ifjor, opplyser Utleiemegleren. Antall ledige boliger på Finn for Stavanger har holdt seg stabilt og ligger nå på 675 ledige objekter.

 - Leieprisene er nå på et nivå som ligger omtrent 15 prosent under samme periode i fjor, sier daglig leder Eirik Hauge for Utleiemegleren Stavanger.

I Bergen har leieprisene holdt seg stabile den siste måneden, opplyses det. Imidlertid er det 737 annonser for boliger til leie i Bergen, som tilsvarer 141 flere enn for en måned siden. Dette vil trolig føre til lavere priser.

- Det store utbudet av utleieboliger gir færre interessenter per bolig og utleiere må derfor belage seg på å redusere prisforventningene noe, sier daglig leder Eirik Hove for Utleiemegleren Bergen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Dette er et ekstremt dumt forslag

Ny avansert «datamaskin» bruker to timer på å regne ut 4 ganger 3

Aksjonærkamp løftet gassrederi

Se DNTV: Løpervennlig lunsj #winningfood

Winning food 2: Lun rødbetsalat på en seng av ruccola
Profesjonell løper Ingvill Måkestad Bovim og komiker og treningsentusiast Nils-Ingar Aadne lager rødbetsalat.
04:36
Publisert: