- Dette blir rekord i Sandnes.

Kjetil Andersen i Base Property er overbevist om at det ikke vil bli noen problemer å selge det som blir Sandnes´suverent dyreste leilighet.

- Dette prosjektet har byens beste beliggenhet rett i sjøkanten, sier han.

Dett er Acta-gründeren Alfred Ydstebø som er hovedeier i Base Property. Sammen med eiendomsinvestoren Ivar Isdals selskap Ineo Eiendom signerte Base Property kjøp av to tomter for tilsammen 80 millioner kroner med Sandnes Tomteselskap før helgen. Sandnes Tomteselskap er et kommunalt eid tomteselskap.

Luksusleiligheten på 200 kvadratmeter til 20 millioner kroner blir toppleiligheten i et leilighetsprosjekt som vil huse rundt 45 leiliigheter. De to tomtene de to selskapene nå kjøper vil ogå få plass til det som skal bli Sandnes største hotell og et næringsbygg.

- Vi tar sikte på å bygge det som blir Sandnes´største hotell med 250 rom, sier Andersen.

I tillegg vil det bli plass til et næringsbygg på de to tomtene de to selskapene nå investerer i.

- Fullt utbygg betyr dette investeringer på rundt én milliard kroner, sier Andersen.

Sandnes er en av de raskest voksende byene i Norge med sin nærhet til Stavanger og oljeområdet på Forus som huser en rekke oljeselskaper og oljeserviceselskaper.

Base Property og Ineo Eiendom er ikke alene om å satse i Sandnes. Kristiansand-selskapet Kruse Smith har kjøpt et tomteområde for opp mot 300 millioner kroner fra Sandnes Tomteselskap. Der planlegger selskapet milliardinvesteringer de neste årene. De to tomtekjøpene for tilsammen rundt 380 millioner kroner vil offentliggjøres i dag.

- Vi planlegger å bygge mellom 300 til 400 leiligheter i tillegg til et næringsbygg over de neste fem til ti årene. Investeringene vil samlet komme på et sted mellom 1,5 og to milliarder kroner, sier Sigve Hebnes, administrerende direktør i Kruse smith Eiendom.

Andre populære saker på DN.no i dag:

Ansatte ut mot sparket Yara-sjef  

- Det vil være en umulig oppgave

Rike gründere har ofte rike foreldre  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.