Oslo kommune gjorde endringer i sin småhusplan i 2013, en plan som omfatter rundt 29.000 eiendommer og utgjør 16 prosent av byggesonen i Oslo. I denne revideringen ble det innført en rekke detaljerte krav om alt fra hvor høyt nye bygg kunne bygges, til hvor stort uteareal hver leilighet skulle ha.

Det var også detaljerte bestemmelser om bevaring av trær og inngrep i terrenget etter at det har vært en rekke konflikter om utbygging mellom utbyggere og naboer i villastrøk, særlig på Oslo vest. De såkalte eplehageutbyggerne er blitt uglesett og beskyldt for å rasere tidligere villastrøk.

Flere utbyggere og arkitekter reagerte på detaljgraden i den reviderte planen, og Location Holding og Neptune Properties klaget den inn for fylkesmannen. Fylkesmannen slo fast at planen var ugyldig, men daværende statsråd Jan Tore Sanner (H) kjente på sin side fylkesmannens vedtak ugyldig. Da ba utbyggerne kommunaldepartementet vurdere selve innholdet i planen.

«Departementet har nå vurdert bestemmelsene og funnet at de ligger innenfor det som kan reguleres etter plan- og bygningsloven. Etter loven er det kommunen som setter rammene for utbyggingen i kommunen, og som dermed avgjør hvordan en eiendom kan utnyttes», heter det i en pressemelding fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

 

LES OGSÅ OM:

Sindre (24) mistet jobben før han fikk begynt dnPlus

Telenor: – Konkrete mål om å øke kvinneandelen dnPlus

Randonee: Toppturer kan bli OL-gren d2Plus

 

SE PÅ DNTV: Kampen om Burgund-vin

Sov fem netter på gaten for å sikre seg fjorårets dyreste vinflaske
- Det er mann mot mann, sier Bjørn Håvard Larsen, som sov i kø på gaten i fem netter for den edleste flasken. Kan du gjette prisen?
01:44
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.