– Totalt er vi inne i 15 kommuner, og generelt sett er politikere overalt redde for lokalbefolkningen, spesielt i valgår. Ingen vil ha nye naboer. Derfor ender vi alltid opp i håpløse diskusjoner som fører til at prosjekter blir forsinket og utsatt. Dette er tilfelle både i Bærum, Bergen, Stavanger, og Sandnes, sier Baard Schumann i Selvaag Bolig til Dagsavisen.

Bare i Bærum er det snakk om 1.600 nye boliger som de ikke får bygd før eventuelt en ny kommuneplan er på plass om seks til åtte år. Schumann sier dette dreier seg om boliger nær kollektivknutepunkter.

- Henger ikke på greip

– Ja, vi kjøper ikke tomter langt unna eksisterende eller kommende kollektivknutepunkt. For ti år siden var ikke folk opptatt av nærhet til kollektivknutepunkt, men nå er det noe av det første de ser på.

Han sier det ikke henger på greip at lokalpolitikerne i Bærum sier nei til bygging langs kollektivknutepunktene, men samtidig heier fram bygging av 2.000 nye boliger for 6.000 personer på Fossum.

Miljøpartiet De Grønne har tidligere betegnet dette som en bilbasert bydel.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Farlige bobler dnPlus
 

Meglertopp: - Boligprisene har nådd toppen

Boligmarkedet koker utenfor Oslogryta: - Det var en ganske heftig budrunde

 

På visning i bolig som ikke eksisterer
På visning i bolig som ikke eksisterer.
Med Facebook-eid teknologi kan kjøpere gå rundt på salgsvisning i leiligheter som ikke er bygget ennå.
01:29
Publisert: