I løpet av årets første tre måneder har prisene på Obos-boliger i Oslo steget med 11,5 prosent.

I mars steg prisene med 2,5 prosent, noe som gir en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 54.689 kroner.

– Prisveksten viser at myndighetene nå må få fart på boligbyggingen. Etterspørselen etter boliger er mye større enn tilbudet, særlig i Oslo, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

Den månedlige pris- og omsetningsstatistikken for Obos-tilknyttede boliger er basert på registrerte overdragelser i de vel 62.000 boligene i Obos-tilknyttede borettslag i Oslo-området.

En million dyrere på to år

De siste tolv månedene har prisene i Oslo steget med 11,9 prosent. Og siden mars 2014 har Obos-prisene i Oslo steget 32,5 prosent.

Det betyr at en bolig som kostet 3 millioner kroner for to år siden, nå vil koste 3,97 millioner kroner, hvis den følger prisutviklingen.

Siraj mener det nye byrådet i Oslo nå må vise at de mente noe med løftene fra valgkampen om å få fart på boligbyggingen.

- Obos har over 2000 boliger inne til behandling som bare venter på å få godkjentstempel fra myndighetene, sier Siraj.
 

Opp to prosent på landsbasis i mars

For hele landet var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 48.632 kroner i mars. Dette er 2,0 prosent høyere enn i februar og 9,7 prosent høyere enn i mars 2015.

I mars ble det foretatt 732 eierskifter i Obos mot 953 boliger i mars 2015.

I Obos-tilknyttede borettslag finnes det nær 90.000 boliger på landsbasis. I 2015 ble det omsatt 8.920 boliger i Obos-tilknyttede borettslag.

Eiendom Norge legger frem den landsomfattende boligprisstatistikken for mars tirsdag 5. april.

 

Les også:
Slik vil privatøkonomien din utvikle seg det neste året

Kutter lån til ville bud dnPlus  

Dyrt å gå fra villa til leilighet 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.