I januar var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 51.110 kroner, opp drøyt 2000 kroner per kvadratmeter fra forrige måned.

Kvadratmeterprisen er dermed 4,2 prosent høyere enn i desember 2015 og 10 prosent høyere enn i januar 2015.

Opp 3,7 prosent på landsbasis

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 46.327 kroner i januar. Dette er 3,7 prosent høyere enn i desember, og 9,4 prosent høyere enn i januar 2015.

I januar ble det foretatt 470 eierskifter tilknyttet Obos mot 470 i desember, og 527 boliger i januar 2015. I 2015 ble det omsatt 8920 boliger totalt, mot 8194 i 2014.

- Større etterspørsel enn tilbud av boliger

- En prisøkning var ventet i januar. Det har vært relativt få boliger til salgs i januar. Kombinasjonen av større etterspørsel enn tilbud av boliger og den grunnleggende ubalansen mellom befolkningsveksten og byggingen av nye boliger i Oslo gjør at veksten ble såpass høy, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

– Vi har mange eksempler på at det er mellom 50 og 100 på visninger i Oslo nå. Da blir det selvfølgelig heftige budrunder, og prisene går stadig høyere, sier administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom til Dagens Næringsliv i dagens utgave.


Les hele saken her: – Rekordhøy prisstigning

 

Saken oppdateres

Les også:
- Hovedutfordringen for boligmarkedet nå er Oslo

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.