Hver femte kjøper hadde droppet det siste budet hvis de hadde visst om boligens feil og mangler, viser undersøkelse fra Norges Takseringsforbund (NTF). Flere synes også de fikk for lite informasjon på forhånd.

21 prosent at de har funnet så alvorlige feil eller mangler ved boligen at de ikke ville ha budt like mye dersom feilene hadde vært kjent på forhånd, opplyses det. 68 prosent svarer nei, og 11 prosent svarer at de ikke vet.

Oppstår ofte

- Funnene viser at dette er en situasjon som dessverre oppstår ofte. Andelen som synes de har betalt for mye på grunn av boligfeil gir et riktigere risikobilde enn kun å fokusere på antall konflikter i rettslig og forsikringsmessig forstand, der tallene spriker mye, sier president Ottar M. Skare i NTF.

Ifølge ham vil bedre dokumentasjon av boligens tilstand kunne ha avgjørende betydning for å minske antall skuffede kjøpere i etterkant av en bolighandel.

Bedre oversikt

NTF mener at det må brukes boligsalgsrapport for å redusere andelen boligkjøpere som savner dokumentasjon.

- Utvidet bruk av det mer omfattende takstproduktet Boligsalgsrapport vil være et treffsikkert bidrag i så måte. Det vil gi både selger, kjøper og megler en langt bedre oversikt enn det som hittil har vært vanlig, sier Skare. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Nyskapende Tesla-konkurrent avduket for første gang

Så mye steg Obos-prisene

Ny PMI-nedtur i desember

Se DNTV: - Jeg irriterer meg, og har gjort det i mange år, over den kalkunhalsen som jeg har her, så den skal jeg ta vekk

- Jeg irriterer meg,  og har gjort det i mange år, over den kalkunhalsen som jeg har her, så den skal jeg ta vekk
Mads Hagen (53) er en av stadig flere menn som velger å gjennomføre en plastisk operasjon for å endre på utseendet sitt.
07:49
Publisert: