I dommen fra Høyesterett fikk kjøper medhold og prisavslag fra selgeren da leiligheten viste seg å være 102 kvadratmeter og ikke 112, som oppgitt, skriver Aftenposten. Takstmannen hadde rett og slett begått en regnefeil.

Hvor grensen går, sier ikke dommen noe om, men Høyesterett antar at en liten leilighet tåler mindre avvik enn en stor, også forholdsmessig sett. I denne konkrete saken var det et avvik på 8,9 prosent i forhold til opplysningene i prospektet.

Viktig
- Det må antas at kvadratmeterprisen for de fleste boligkjøpere vil være viktig, både i seg selv og for å vurdere ett prospekt opp mot andre som er aktuelle, heter det i dommen.

I denne saken hadde partene ifølge avisen allerede avtalt størrelsen på prisavslaget, så Høyesterett tok ikke stilling til dette. Kjøperen betalte 955 000 kroner for leiligheten, og prisavslaget ble 50 000 kroner.

Advokat Stig L. Bech i advokatfirmaet BAHR sier at det etter denne dommen stilles større krav til takstmannen. Problemet for selgeren er at han blir ansvarlig for takstmannens feil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.