Det fremgår av en fersk høyesterettsdom, skriver Dagens Næringsliv.

De fem boligkjøperne krevde heving og gikk til sak for erstatning etter å ha oppdaget at fellesgjelden i borettslaget var mange ganger så stor som de fikk oppgitt da kontraktene ble undertegnet.

I og med at selger, ISE Invest, som senere skiftet navn til Sentrum Boligrehabilitering, ikke hadde penger til å innfri kravene, krevde kjøperne at St. Hanshaugen og Bislet Eiendomsmegling, som driver på franchise under Ihus-logoen, og meglers forsikringsselskap Gjensidige utbetalte hele kjøpesummen til kjøperne.

Kjøperne fikk medhold i både ting- og lagmannsretten, men da saken ble behandlet av Høyesterett ble det fastslått at lagmannsretten har beregnet erstatningen på gal måte.

- Ansvaret ligger fast
Nå fastslår Høyesterett at de må selge leilighetene selv.

- Det Høyesterett har besluttet er at domslutningen må oppheves og at saken skal tilbake til lagmannsretten for ny pådømmelse, sier kjøpernes advokat Hallgeir Østrem i advokatfirmaet Schjødt til DN.

Han understreker at selgers ansvar ligger fast, og at megler heller ikke er fritatt for sitt erstatningsansvar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.