De 180 selveierleilighetene i prosjektet Nye Major på Majorstuen i Oslo ble først klare til overtagelse første halvår i 2009, mot planlagt 2. halvår 2007.

Ti kjøpere krevde at utbyggerselskapet til Torstein Tvenge, Kenneth Sandvold og Stig Hvinden skulle betale dagsbøter på tilsammen 1,7 millioner for forsinkelsene, men tapte i retten, skriver Dagens Næringsliv.

I kjøpekontraktene for Nye Major fremgår det kun at utbygger «tar sikte på ferdigstillelse av boligen 2. halvår 2007».

«En vanlig språklig forståelse tilsier at det er snakk om en målsetning, ikke en frist for ferdigstillelse», slår Oslo tingrett fast.

Motivert av dårlige tider?
- Boligkjøpere er veldig nøye med å passe på at de får nøyaktig de kvaliteter på leveransene som fremgår av kjøpekontrakten. Da kan de ikke samtidig velge at andre deler av kontraktsformuleringene skal tolkes mer fleksibelt, sier Stig Hvinden, daglig leder i utbyggerselskapet Sørkedalsveien 9 as.

Hvinden utelukker ikke at dårlige tider kan være motiverende for boligkjøpere og advokater.

Boligkjøperne hevdet også at Sørkedalsveien 9 as allerede ved kontraktsinngåelse forsto at ferdigstillelse i løpet av 2007 ikke var mulig. Også dette avviste retten, som mener forsinkelsene skyldes et presset entreprenørmarked.

Boligkjøpernes advokat Kristin Schjødt Bitnes i advokatfirmaet Vogt & Wiig eer ikke enige i resultatet av dommen, men det er ikke tatt beslutning om dommen skal ankes.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.