En rekordlav dollar og bratt boligprisfall har gjort Florida-drømmen lettere å realisere for nordmenn på jakt etter feriebolig, skriver Dagens Næringsliv.

- Man får jo en flott bolig i Florida for under en million kroner nå. Prisene på boliger her har falt minst 30 til 40 prosent fra toppen, sier den Florida-baserte norske eiendomsmegleren Helge Jensen til DN.

Jensen opplever at det er tvangssalgene som nå dominerer i et heller kjølig boligmarked.

Handler usett
- De siste ukene ser det ut til at folk har begynt å handle mer igjen. Jeg solgte en bolig her i dag. Den gikk langt under takst, sier Jensen.

Taksten på boligen var 218.000 dollar. Jensen solgte den for 175.000 dollar. Det var et såkalt «townhouse» på 170 kvadratmeter over to etasjer og det ble bygget i 2004.

En leilighet som kostet 260.000 dollar i 2006 går for 160.000 nå – og da er golfmedlemskap inkludert.

Golf og kort vei til stranden
– Nordmenn ber om to ting: For det første skal de spille golf. For det andre vil de ikke bo mer enn 20 minutter fra stranden, sier den norske eiendomsmegleren. Svømmebasseng er også et «must» for mange. Størsteparten av kjøperne og selgerne som Jensen har med å gjøre er amerikanere, men det hender rett som det er at nordmenn tar kontakt for å få hjelp med boligjakten.

Boligkjøpere i for eksempel Florida må huske på at de også betaler eiendomsskatt. Den varierer, men er mange steder på rundt to prosent av boligverdien. Skatteavtalen mellom Norge og USA sørger heller ikke for at de som har tatt opp lån på ferieboligen sin i USA vil få rentefradrag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.