Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 0,3 prosent i september sammenliknet med Disse boligene steg 3,5 prosent i august .

I september 2014 falt Garanti-prisene 3,5 prosent.

- Etter kraftig prisvekst i august var det ikke uventet med en korreksjon denne måneden. Dette er et mønster vi også har sett de siste årene. Det som er mest interessant her er den sterke prisveksten vi har hatt over tid. Prisene har steget med 15,4 prosent så langt i år, dette er langt høyere enn de fleste forventet på forhånd, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i  en pressemelding.

Norske bruktboligpriser i september

Kilde: Eiendom Norge, Eiendomsverdi, Finn.no

 

Steget 15,2 prosent siste år

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i september 2015 på 33.560 kroner, mens det tilsvarende tallet i august 2015 var på 33.656 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 15,2 prosent.

 For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 29 124 kroner.

Garanti eies av 20 boligbyggelag, som forvalter rundt 100.000 boliger. Rundt 60 prosent av de forvaltede boligene er blokkleiligheter, mens de øvrige er ulike former for småhusløsninger. Garantilagenes boliger er relativt homogene, og kvaliteten og størrelsen på omsatt boligmasse forandrer seg dermed lite blant de rundt 700 borettslagsboligene som blir omsatt per måned, oppgir meglerkjeden.

Færre bud og budgivere per bolig

Sammenlignet med forrige måned sank antall bud i september.

 I september 2015 er det i snitt 3,9 bud per borettslagsbolig. Dette er en nedgang på 1,3 bud fra august 2015, og en nedgang på 1,1 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor. Antall budgivere per bolig er 2,0 i september 2015. Dette er en nedgang på 0,3 budgivere fra forrige måned, og like mange budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

- Utviklet seg sterkt

- Til tross for en svakere utvikling norsk økonomi, har boligmarkedet i 2015 utviklet seg sterkt i de fleste regioner. Derfor blir spennende å se om denne utviklingen i boligmarkedet vedvarer i september, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge. i en pressemelding.

Klokken 11 mandag 5. oktober presenterer Eiendom Norge den landsomfattende bruktboligstatistikken for september. Se tallene først på DN.no!

 

Les også:
- Det er bare å ta en telefon til banken og forlange laveste rente
- Vi risikerer å få et raskt omslag i boligmarkedet og et fall i boligprisene. Det er farlig.
Kjenner ikke egen boligrente 
Rekordutlån til hett boligmarked 
Meglere advarer unge boligkjøpere

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.