Dagens «Majorstuen-kjøpere» er ressurssterke og vet veldig godt hva de er ute etter, ifølge Vegard Eidså Andersen, som er daglig leder og partner ved Eie Eiendomsmegling Majorstuen.

De siste seks årene har han jobbet på dette kontoret - og i samme periode har prisene gått rett til himmels.

Nylig ble en toromsleilighet på 34 kvadratmeter på Majorstuen solgt for 3.180.000 kroner. Det ga en kvadratmeterpris på nesten 94.000 kroner: Oslo-leilighet på 34 kvadratmeter gikk for 3,2 millioner

- I dagens marked mener jeg alt kan selges, forutsatt riktig pris. Det finnes en kjøper til alt. Innflytningsklare leiligheter med solrik balkong og beliggenhet i en av de mest attraktive gatene går først. Mindre leiligheter med bredere målgruppe omsettes raskere enn større leiligheter, sier han.

I en miniserie på fem artikler tar DN for seg fem av de mest attraktive bydelene i Oslo å kjøpe bolig i: Grünerløkka, St. Hanshaugen, Gamle Oslo, Majorstuen og Frogner. Hvilke gater er mest populære å bosette seg i - og hva er boligkjøperne i hvert område mest opptatt av?

- Hva er de mest attraktive gatene på Majorstuen?

- Hvor skal jeg begynne!? Det er mange populære gater i området, men de aller mest populære er etter min mening Fearnleys gate, Daas gate, Uranienborg terrasse, Jacob Aalls gate, Sorgenfrigata og Gydas vei, ramser Eidså Andersen opp.

Disse går høyest i pris...

De mest attraktive områdene ligger tilbaketrukket, men likevel sentralt - og befinner seg både vest for Bogstadveien mot Vestkanttorget, og øst for Bogstadveien mot Suhmsgate, ifølge Eie-megleren. Han nevner også området nordvest for Kirkeveien, mellom Majorstukrysset og Marienlyst.

Lyse, hyggelige leiligheter med solrik balkong er mest etterspurt.

- Hadde du spurt meg i januar, ville jeg svart «en varm og lun leilighet med peis». Dette varierer nemlig noe med sesong, selv om balkong alltid vil være viktig. Leiligheten bør ha god standard og være innflyttingsklar. Klassiske detaljer som originale tregulv, fløydører, god takhøyde, rosetter og stukkatur er dessuten noe som mange er ute etter, forteller Vegard Eidså Andersen.

I de nyere byggene er toppetasjene mest attraktive.

- Disse leilighetene, med fasiliteter som heis og garasje, vil alltid være attraktive, og det er her vi finner den høyeste kvadratmeterprisen. Eksempler på slike leiligheter finner vi blant annet i Marienlyst park (Gydas vei), sier Eie-megleren.

...og dette er mest utfordrende å selge

Daglig leder/eiendomsmegler Anne Aartun hos Krogsveen avdeling Majorstuen ramser opp disse gatene som de mest populære i området: Jacob Aalls gate, Sorgenfrigata, Fearnleys gate, Hammerstads gate, Schønnings gate og Rosenborggata.

- De beste områdene ligger på oversiden av Bogstadveien, mot Fagerborg, sier hun.

Hun har inntrykk av at kjøperne vil ha leiligheter i velholdte, klassiske bygårder med forhage, mye lys, generøs takhøyde og stille beliggenhet - helst også med balkong, heis, peis og parkering.

- Vi merker dessuten økende etterspørsel etter større, gjennomgående leiligheter med mulighet for å dele av til egen utleiedel med egen inngang via baktrapp. Oppussingsobjekter er også populært, forteller hun.

Leiligheter med beliggenhet mot mer trafikkerte gater som Kirkeveien og Bogstadveien, eller i trange gater med lite dagslys, er mer utfordrende å selge:

- Det samme kan sies om 1. etasjer. Men prises de riktig, går også disse etter første visningsrunde, sier Anne Aartun, som har jobbet som megler i Krogsveen siden 2002 og vært daglig leder ved avdeling Majorstuen de siste syv årene.

- Området har vært gjennom en god og jevn prisstigning. Ingen ville prishopp. Selv kjøpte jeg min første leilighet i området i 1998, og salgssummen var doblet da jeg solgte den videre i 2003 - dog etter en del oppussing, forteller megleren.

Les de andre sakene i serien her:

Her har boligprisveksten vært vill de siste årene

- Om drømmeleiligheten er 30 kvm eller 200 kvm, vil den uansett bli solgt til en spinnvill pris

- Der blir det nok vanlig med kvm-priser på over 100.000 snart  

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.