I mai var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen 54.770 kroner for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området.

Det er 1,0 prosent høyere enn i april og 12,0 prosent høyere enn i mai 2015.

Hittil i år har prisene steget med 11,6 prosent i Oslo-området.

Det betyr at en leilighet som kostet 3 millioner kroner ved årsskiftet, dermed koster 348.000 kroner mer nå, hvis den har fulgt den generelle Obos-utviklingen.

- Grunnleggende ubalanse i boligmarkedet

– Fremover venter vi en kraftig prisøkning i Oslo-området. Det er en grunnleggende ubalanse i boligmarkedet. I Oslo er det over 10.000 boliger i reguleringskø. Saksbehandlingstiden har økt til tross for ambisjon om det motsatte fra det nye byrådet. Vi venter spent på om de skal innfri løftene fra valgkampen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos.

For hele landet var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 48.858 kroner i mai. Dette er 0,9 prosent høyere enn i april og 10,4 prosent høyere enn i mai 2015.

I mai ble det foretatt 784 eierskifter, mot 873 boliger i samme periode i fjor for Obos-tilknyttede boliger.

Ifølge informasjonssjef Åge Pettersen i Obos, solgte boliggiganten 50 boliger færre i mai enn i april.

- Det skyldes at det er for lite tilbud i forhold til etterspørselen, sier Pettersen.

Vanligvis blir 20-25 prosent av Obos-boligene i Oslo tatt på forkjøp. Men de siste månedene har rundt 40 prosent av boligene blitt tatt på forkjøp.

- Dette er et svært høyt tall, og viser at temperaturen i markedet er høy, sier Pettersen.

Mye går på forkjøp

Den månedlige pris- og omsetningsstatistikken for Obos-tilknyttede boliger er basert på registrerte overdragelser i de vel 62.000 boligene i Obos-tilknyttede borettslag i Oslo-området.

Selv om antallet omsetninger som danner grunnlag for prisstatistikkene er relativt stort, understreker Obos at det er tilfeldig hvilke typer boliger som omsettes og hvor disse ligger. Derfor bør man legge vekt på trenden som fremkommer ved å betrakte prisutviklingen over tid, fremfor prisnivået i en bestemt måned, oppgir boligutvikleren.

Eiendom Norge legger frem den landsomfattende boligprisstatistikken for mai fredag 3. juni klokken 11. Se tallene først på DN.no!

Les også:
Spår minst 10 prosent boligprisvekst i Oslo i år

Selger millionboligen på Facebook 

Fersk episode av DNs podkast:

Episode 11: Dette må du vite om "brexit", milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

- Anbefalt av DNtv:

Opec møtes torsdag for å vurdere oljemarkedet
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer hvorfor det vil være stor interesse rundt møtet.
04:07
Publisert:

 
Norsk kvinne er den internasjonale hjelpearbeideren som har vært lengst i Syria
WHO-topp Elizabeth Hoff sover alltid dårlig etter å ha møtt de syriske barna på brannskadeavdelingen i Damaskus. NB: Sterke bilder.
01:30
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.