I 2013 ga Kari Monsen Røkke 32 millioner kroner for den 280 kvadratmeter store leiligheten med adresse Kavringen brygge 6, aller ytterst på Tjuvholmen.

I høst ble frontleiligheten lagt ut for salg med en prislapp på 52 millioner kroner, og etter relativt kort tid ble den solgt for 48 millioner kroner.

Nå fremgår det av eiendomsregisteret at kjøperen er eiendomsinvestor Anne Lise Braathen (68), en av Norges rikeste kvinner.

Verd milliarder

Årsaken til at leiligheten ble solgt var ifølge Finansavisen at Monsen Røkke besluttet å flytte tilbake til sin forrige, og tungsolgte, leilighet i Bolette brygge 5, på den landfaste delen av Tjuvholmen.

Denne leiligheten var lenge til salgs - uten hell. I 2012 ble leiligheten i Bolette brygge lagt ut for salg med en prislapp på 37 millioner kroner.

Heller ikke med en pris på 34,5 millioner kroner ble den solgt.

- Jeg har fått bud på den, men de var ikke høye nok. Da beholder jeg heller leiligheten selv, sa Kari Monsen Røkke til Finansvisen i august.

Se flere bilder av leiligheten her (ekstern lenke)

Anne Lise Braathen er svigerdatteren til avdøde Egil A. Braathen, og arvet hans eiendomsimperium sammen med hans barnebarn. Sammen med sønnene Ole Martin og Bjørn Anders Braathen eier hun Braathen Eiendom, som kontrollerer eiendommer verd milliarder i Oslo-området.

Braathen ønsker ikke å kommentere leilighetskjøpet på Tjuvholmen overfor Dagens Næringsliv.

Rike naboer

Leiligheten har terrasser på totalt nesten 80 kvadratmeter med 180-graders utsikt utover Oslofjorden. Leiilgheten har blant annet tre soverom, en mastersuite og en gjestesuite.

Braathen er langt fra den eneste personen med romslig økonomi i Kavringen brygge 6.

Color Line- og Gresvig-eier Olav Nils Sunde betalte 236 millioner kroner for en 1200 kvadratmeter stor lelilighet øverst i bygget.

Les saken: - Dette ble en ufattelig dyr investering

Gründeren av Viking River Cruises, Torstein Hagen, slo sammen to leiligheter i bygget, og betalte til sammen 66 millioner kroner.

Les saken: Cruisegründer kjøpte Tjuvholmen-luksus

Alexander Sunde har også kjøpt seg et krypinn til 29,6 millioner kroner i bygget.

Nordvik-megler Terje Tinholt tror Tjuvholmen kan etablere seg som et favorittområde for de pengesterke.

- Det er slik at når man får en gitt kundemasse inn i et område, så er kvadratmeterprisen sekundær. De tenker bare at her vil jeg bo, og det koster det det koster. De sier bare at dette er en grei pris for meg, jeg blåser i hva han har betalt før. Det kan skje her, sa Tinholt til Dagens Næringsliv tidligere i år.

Les mer om eiendom:
Her er den dyreste fritidsleiligheten på markedet
Boligprisprognoser for 2016: Her stiger prisene mest

Sjekk boligprisene der du bor  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.