Tilgangen på bruktboliger i Oslo har falt dramatisk. Aldri før har det vært færre Oslo-boliger til salgs enn nå: Rekordfå boliger til salgs dnPlus (DN +)

Midt i pinsehelgen var det svært få visninger i Oslo. Tidspunktet var ikke tilfeldig valgt for eiendomsmegler Anders Wekre i Eie Wekre & Partnere, som inviterte til visning i en helt nyoppusset treromsleilighet i Edvard Griegs allé på Torshov forrige søndag.

- Rekorden på denne leilighetstypen her i området er 4.075.000 kroner. Jeg tror på «stinn brakke» og ny prisrekord på denne, sa Wekre da DN møtte opp på visningen.

Han fortalte at det er et vanvittig trøkk i boligmarkedet i Oslo om dagen og svært mange desperate folk på boligjakt. Det har bidratt til å presse prisene høyere og høyere opp. «Alt» går over prisantydning, ifølge Wekre.

Megleren fikk rett:

Allerede før han hadde satt opp de siste visning-skiltene utenfor leiligheten, begynte folk å strømme til visningen. Og de likte tydeligvis det de så:

Leiligheten med en prisantydning på 3,7 millioner kroner er nå solgt for 4,3 millioner - hele 600.000 kroner over prisantydning.

I tillegg kommer fellesgjeld på nesten 300.000 kroner.

- Vanvittig trøkk

- Interessen for denne leiligheten var voldsom. 30 hadde satt seg på liste, og det var seks aktive budgivere, opplyser han.

Og det gikk brennhett for seg i budrunden, som endte med soleklar prisrekord på samme leilighetstype på Torshov.

- Den forrige prisrekorden var 4.075.000 kroner. Hele fire budgivere var med over denne grensen - helt til det stoppet på 4,3 millioner, forteller Anders Wekre.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Oljegigant sparker tusenvis av ansatte

BW Offshore holder lønnsomheten oppe

Asia i dag: Japan gjør klar ny ammunisjon

 

Se DNtv:

Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert:

Dette er alt som er igjen etter angrepet mot Taliban-lederen
Afghanske myndigheter bekreftet søndag at Taliban-leder mulla Akhtar Mansour er død. Angrepet vil trolig gjøre det vanskelig å få i gang fredssamtaler med opprørsbevegelsen. USAs utenriksminister John Kerry, forsvarer angrepet.
00:49
Publisert:
 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.