Et oppussingsobjekt på Kjelsås i Oslo gikk 4,25 millioner kroner over prisantydning tirsdag ettermiddag.

Budkampen, som startet med en prisantydning på 6,75 millioner kroner, stanset ikke før 11 millioner kroner. Det er 63 prosent over utgangspunktet, som også var verditakst.

28 budgivere

Eiendomsmegler Thomas Hjorth Olsen i DNB Eiendom Bjørvika har aldri opplevd tilsvarende byks over prisantydning. Av i alt 130 interessenter endte hele 28 med å gi bud.

Til slutt stod tre-fire personer igjen, opplyser han til DN.

- Man har stor etterspørsel etter boliger, men ikke det volumet av boliger til salgs som man har vært vant med tidligere, sier Olsen til DN.

Søker tilbake

Nettopp kombinasjonen av få tilgjengelige eneboliger og at boligen på Kjelsås var en av de første boligene ute i markedet etter påske, kan ha vært utslagsgivende, mener megleren.

Samtidig er området populært, der svært mange som har vokst opp i området søker tilbake etter å ha bodd nærmere sentrum, mener Olsen.

- Jeg har inntrykk av at det har vært veldig gjennomgående, sier han om den stigende populariteten.

DNs boligdatabase: Se hva boligen ble sist omsatt for HER

Knuser statistikken

Med et p-rom på 191 kvadrameter fristet eneboligen med en kvadratmeterpris på omlag 35.000 kroner. Boarealet er imidlertid vesentlig større, og med 253 kvadratmeter (boa) bød kvadratmeterprisen på godt under 30.000 kroner.

Det er også betydelig under gjennomsnittet i området.

De siste tolv månedene har gjennomsnittlig pris per kvadratmeter (p-rom) ligget rundt 45.000 kroner, ifølge statistikken til finn.no. Boligen i Gamle Kjelsås vei ble imidlertid tirsdag solgt for nær 58.000 kroner kvadratmeteren, før oppussing.

Furu

Tiden later til å ha stått stille i den furupregete 80-tallsboligen, som ble vist frem umøblert og uvasket. Eneboligen er over tre plan, har to soverom og to bad, samt tre ildsteder. Tomten er eiet, på knappe 675 kvadratmeter.

Lite er gjort siden boligen i Gamle Kjelsåsvei 44 i Oslo var ny i 1980.
Lite er gjort siden boligen i Gamle Kjelsåsvei 44 i Oslo var ny i 1980. (Foto: DNB Eiendom.)

"Boligen har i hovedsak standard i fra byggeår og kostnader knyttet til oppussing/modernisering må påregnes", heter det i salgsannonsen.

Ikke godkjent

DNB Eiendom anslo oppussingsbehovet til omlag to millioner kroner. Eiendomsmegleren avviser at prisen ble satt lavt i utgangspunktet.

- Hovedårsaken til takst og prisantydning er behovet for oppgradering og drenering. Alt er fra byggeåret og det er kun to godkjente soverom, og det må gjøres noen planløsningsendringer, sier Olsen.

Les også: Sjekk boligprisene der du bor

Knallsterke boligtall: Sterkeste marspriser på et tiår

- En terskel som nå er brutt  

Dette reflekteres også i det betydelig større boarealet. Hele underetasjen, som består av kjellerstue og disponible rom, er ikke godkjent som "varige oppholdsrom", påpeker eiendomsmegleren. Det skremte ikke kjøperne.

- Hovedvekten av interessentene valgte ikke å komme med bud eller trakk seg tidlig, men man fikk en mindre gruppe til å bli med i en budrunde, sier Olsen.

Kjelsås og Grefsen ligger nær offentlig kommunikasjon og oppkjørte løyper i både Lillomarka og Maridalen. Området har opplevd en sterk økning i boligprisene de siste 3-4 årene.

Se DNtv:

- DNB er ulne i sine forklaringer
DNs kommentator Bård Bjerkholt mener DNB ikke har lykkes med å forklare hvorfor de har tilbudt kunder å søke tilflukt i et skatteparadis.
02:15
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.