De siste to månedene har det blitt solgt 3.247 nye boliger i Norge.

Dette er åtte prosent flere enn samme periode ifjor, og 15 prosent flere enn forrige tomånedersperiode. Det er fortsatt store regionale forskjeller. På Østlandet er salget rekordhøyt, mens salget på Vestlandet og Sørlandet er svakt.

Samlet sett utgjorde salget 20 prosent av boligene som var til salgs. Dette er om lag den samme salgstakten som for ett år siden, men tre prosentpoeng høyere enn forrige gang.

Salgstakten på Østlandet var hele 27 prosent. Nord-Norge og Midt-Norge hadde 18 prosent. Vestlandet og Sørlandet lå lavest med en salgstakt på henholdsvis 14 og 11 prosent. I Stavanger var salgstakten kun 12 prosent, mot 41 prosent i Oslo.

Statistikken omfatter 38.773 boliger fordelt på 1.574 prosjekter. I april var 12.713 av disse boligene usolgte. Beholdningen av usolgte boliger har dermed falt med 611 siden februar.

Les også:
Flere tror på oppgang i boligprisene

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på alle boligene i statistikken er 46.900 kroner. Høyest ligger Oslo med 66.600 kroner. Dernest kommer Stavanger med 55.800 kroner. I Tromsø, Bergen og Trondheim var prisene om lag 53.000 kroner. I typiske distriktsfylker er prisnivået rundt 35.000 kroner per kvadratmeter.

Samfunnsøkonomisk Analyse legger annenhver måned frem rapporten Econ Nye Boliger, som gir en oversikt over pris- og salgsutviklingen i boligprosjekter.

Rapporten inneholder statistikk for nyboligprosjekter i hele Norge.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Riggtallet faller

DN Ekspress: Asia-børser ned før nytt Japan-sjokk

Nå slår Cruz og Kasich seg sammen mot Trump (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: Tips til hva du skal se etter på visningen

Tips til hva du skal se etter på visningen
Dette må du se sjekke før du bestemmer deg for å by på en bolig
02:41
Publisert: