Norges ti største byer og kommuner har svakere boligprisvekst enn omkringliggende områder, skriver Dagens Næringsliv.

Meglere peker på at bedre infrastruktur og kortere reisetid og billigere boliger er årsakene til den gode prisutviklingen i disse områdene.

Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk er ikke brutt lenger ned enn de større byene samt de fleste fylkene, og noen landsdeler. Derfor er det ikke mulig å si sikkert hvilkeområder som øker mest utenfor de største byene.

<b>Sjekk boligprisene der du bor</b>

Sjeføkonom Jan L. Andreassen i Terra-Gruppen påpeker også at bedre samferdsel bidrar til utligning av prisnivået, og spår at trenden vil fortsette:

- Ved å kjøre en time ut av storbyen kan man ofte halvere boligprisene, sier Andreassen til DN.

Boligkjøpere velger vekk dyre leiligheter mot bokvalitet nærmere bakken i omegnkommunene, påpeker partner Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret.

- I dette ligger at vi mener prisveksten prisene i omegnskommunene vil øke mer enn sentrum de nærmeste to årene, sier Øye til Dagens Næringsliv.

Direktør Lisa Reiakvam i Econ Pöyry, som utarbeider eiendomsmeglerbransjens prisstatistikk, sier den sterke prisveksten i fylker utenom storbyene avliver myten om at prisveksten alltid er sterkest i byene.

Les også: - Nye boligprosjekter selger godt

Kalkulator: Sjekk hva en renteendring betyr for deg før og etter skatt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.