Boligprisene i Oslo har det siste året steget 11,1 prosent, viser ferskeste utgave av bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge. Men det er flere kommuner rundt Oslo hvor prisveksten har vært sterkere.

- Det er klart at med den prisutviklingen vi har i de store byene, så er det mange som gjør seg kost/nytte-vurderinger i hvor smått de er villige til å bo, opp mot pendleravstanden til større bolig. Det er helt klart en naturlig konsekvens av at prisene presses i byen, men pendleravstanden er svært viktig, sier administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge.

I dag lanserer Eiendom Norge nye rapporter, som skal gi bedre informasjon om boligmarkedets utvikling ned på kommunalt nivå.

«Ved lansering av Fylkesrapportene vil Eiendom Norge legge til rette for et kvalitativt løft for forståelse av mer kommunale forhold i boligmarkedet», skriver Eiendom Norge i en melding.

Artikkelen fortsetter under grafikken

 

- Vi får jevnlig spørsmål om utviklingen i boligmarkedet ned på mer lokale nivåer. Det er kvalitativt krevende å få til på månedlig basis, men nå som vi tilbyr kvartalsvise rapporter åpner det seg flere muligheter, sier Dreyer. 

Etter en oppgang på 0,7 prosent i mars, er boligprisene på landsbasis nå 7,9 prosent høyere enn de var for et år siden, viser meglerbransjens siste landsomfattende bruktboligstatistikk.

Rapportene som legges frem i dag viser at flere kommuner har enda kraftigere trykk i boligmarkedet enn hovedstaden.

Østfold-kommunene Askim og Halden har steget henholdvis 12,0 prosent og 11,6 prosent det siste året.

Eidsvoll kommune i Akershus, rundt fem mil utenfor Oslo, hadde en prisvekst på 11,6 prosent ifjor. Prisveksten blir slått av den landlige kommunen Gran på Hadeland i Oppland fylke. Her har boligprisveksten vært hele 12 prosent det siste året.

Det er en annen kommune i Akershus fylke som også topper boligprisveksten i hovedstaden ifjor. Det er Sørum kommune med en vekst på 11,4 prosent.

Nesodden kommune i Akershus er heller ikke langt unna med en prisvekst på 10,8 prosent.

I Buskerud-kommunen Modum har prisene steget hele 13,1 prosent siste 12 måneder.

DN.no kommer tilbake med mer.

- Fordelen er at det ikke er så mye å holde rent
Den 15 kvadratmeter store leiligheten er på størrelse med en parkeringsplass koster 1,2 millioner.
01:51
Publisert:
 

Les også:

Hus som dette sliter meglerne skikkelig med å få solgt

Denne datoen kunngjøres trolig grepene som skal kjøle ned boligmarkedet

- Kanskje aldri vært så lønnsomt å eie fremfor å leie (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.