– Vi har boliger fra 20 millioner kroner til over 100 millioner kroner som vi jobber med, men som aldri blir lagt ut for salg i det åpne markedet, sier daglig leder Hans Houeland i Eklund Oslo New York.

Skal man selge bolig for et par millioner kroner og opp til 15 millioner kroner bør man absolutt annonsere bredest mulig, mener Houeland.

– Men over 20 millioner kroner er det et snevrere marked, der du må kjenne potensielle kjøpere. De ønsker ofte diskresjon, og ønsker ikke å gå ut offentlig med eiendommen, sier Houeland.

Flyr inn kunde fra utlandet

– Folk bestemmer seg raskere nå enn før i det dyrere segmentet. Noen ganger går det på impuls. Så det gjelder å være «hands on». Oppfølging og stor servicegrad er viktig, sier Houeland.

– For å få til handlene gjelder det å ha nettverket. Det handler om å gi god service og kunne vise frem de objektene kundene etterspør. Om noen dager henter vi en kunde på Gardermoen. Kunden skal være her én dag og se på tre eiendommer før han blir fløyet ut igjen, sier Houeland.

Dette er toppobjektene Houeland sier Eklund Oslo New York har i skuffen:

  • Villa i Oslo, 150 millioner kroner
  • Villa i Oslo, 100 millioner kroner
  • Stor eiendom, 80 millioner kroner
  • Leilighet i Oslo, cirka 60 millioner kroner

– Vi har også flere objekter som ligger noe lavere enn dette, sier Houeland, som presiserer at de har hovedfokus rettet mot eiendommer i prisklassen 6-20 millioner kroner.

– Orker ikke at alle naboene skal komme og gå rundt i huset

– Det er jo helt klart et marked der ute. Vi ser hele tiden at det omsettes eiendommer på den måten. Folk er selvfølgelig opptatt av diskresjon, de vil gjerne selge det under hånden til noen som ikke er opptatt av å flashe dette etterpå. Vi har også en del av de som er interessert i å kjøpe «off market», sier partner Nils Nordvik i Nordvik og partners.

– Jeg var i en bolig i Holmenkollen her om dagen hvor vedkommende sa "jeg orker ikke å gå ut i markedet, jeg orker ikke at alle naboene skal komme og gå rundt i huset. Finner du en kjøper til meg på 50 millioner kroner, så har vi en avtale." Da ser vi hvem vi har i skuffen som kan være interessert, sier Nordvik.

- Hvis du har noen hundre millioner kroner på bok, spiller det ingen rolle om du gir 30, 40 eller 50 millioner kroner når du har funnet riktig bolig, sier Nils Nordvik.
- Hvis du har noen hundre millioner kroner på bok, spiller det ingen rolle om du gir 30, 40 eller 50 millioner kroner når du har funnet riktig bolig, sier Nils Nordvik. (Foto: Fartein Rudjord)

Dette er toppobjektene Nordvik sier han har i skuffen:

  • Villa i Holmenkollen, 50 millioner kroner, «Fantastisk, usjenert eiendom med utsikt».
  • Klassisk byvilla på Frogner, 40 millioner kroner.
  • Byvilla Madserud, 30 millioner kroner pluss.

– Før tenkte jeg litt mer at man kunne få bedre betalt for en bolig ved å gå bredere ut, men jeg har ikke den følelsen nå. Nå er det litt mer slik at folk sier «det er greit, den tar vi», sier Nordvik.

– Det kan bli satt mange boligprisrekorder

Denne uken skrev Finansavisen at det ble satt nordisk rekord for tidenes høyeste kvadratmeterpris på en bolig da en 157 kvadratmeter stor leilighet i Thomas Heftyes gate 20 på Frogner i Oslo ble solgt for 40 millioner kroner

– Det kan bli satt mange boligprisrekorder fremover. Hvis du har noen hundre millioner kroner på bok, spiller det ingen rolle om du gir 30, 40 eller 50 millioner kroner når du har funnet riktig bolig. Det blir som når vanlige folk går på butikken og enten velger å kjøpe lollipop eller kroneis. Det har ikke noe å si for økonomien, sier Nordvik.

Les også:
Oslo-leilighet solgt for 255.000 kroner kvadratmeteren

Dette er Norges tre dyreste hytter(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.