Statistisk sentralbyrå kom i dag med oppdaterte boligprisprognoser for de neste fire årene i forbindelse med den ferske prognoserapporten Økonomiske analyser.

Slik ser SSBs boligprisprognoser ut 4. juni:

 

Slik så SSBs boligprisprognoser ut 12. mars i år:

 

En bolig som var verdt 3 millioner kroner ved inngangen til 2015 vil dermed ha steget til 3,29 millioner kroner ved utgangen av 2018, om SSBs ferske prognoser slår til.

Boligprisene ventes å stige med litt over 4,5 prosent på årsbasis i 2015. Dette svarer til en reell økning på i overkant av 2 prosent, skriver Statistisk sentralbyrå i rapporten «Økonomiske analyser».

- Siden vi hittil i år har sett en sterk boligprisvekst kan dette innebære en utflating eller et beskjedent nominelt prisfall i annet halvår i år. Dette kan komme som en korreksjon til det høye prisnivået og en litt strammere kredittpraksis fra bankene i annet halvår vil kunne bidra til korreksjonen, skriver SSB i rapporten.

Lenger frem regner SSB med høyere vekst i disponibel realinntekt og en reell kredittvekst på rundt 4 prosent i 2016 og 2017, slik at boligprisveksten tar seg opp igjen og blir 2,5 prosent i 2016 og litt over 2 prosent i 2017.

Det er litt over inflasjonen i både 2016 og i 2017.

- I 2018 venter vi nær null nominell boligprisvekst – og dermed et lite fall i realboligprisene – etter to år med høye boliginvesteringer og litt høyere realrenter, skriver prognosemakerne i rapporten.

Les mer om bolig:
Unge bruker minst tid på visningen 
Seks råd mot farlig raske bolighandler
Her er ekspertens råd til boligjakten i sommer
 «Prime Oslo» er på vei mot 100.000 per kvm - og det er ingen ublu pris
Her faller boligprisene mest - og minst
Boligmarkedet i mai: Svakeste siden finanskrise-årene

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.