Statistisk sentralbyrå kom i dag med oppdaterte boligprisprognoser for de neste fire årene i forbindelse med den ferske prognoserapporten Økonomiske analyser.

Selv om analytikerne forventer en utflating, har de jekket opp prognosene flere ganger i år.

Slik ser SSBs boligprisprognoser ut 3. september:

 

Slik så SSBs boligprisprognoser ut 4. juni i år:

 

Slik så SSBs boligprisprognoser ut 12. mars i år:

 

SSB venter at boligprisene stige med litt over 5,5 prosent på årsbasis i 2015. Dette svarer til en reell økning på om lag 3,5 prosent.

- Siden vi hittil i år har sett en sterk boligprisvekst vil dette innebære en utflating eller et beskjedent nominelt prisfall i annet halvår i år. Dette kan betraktes som en korreksjon til det høye prisnivået. Økende usikkerhet om den generelle utviklingen i norsk økonomi det nærmeste året vil også kunne bidra til korreksjonen, skriver SSB i rapporten.

Les mer fra rapporten: SSB: - Klar konjunkturnedgang

Stimulert av en enda lavere realrente etter skatt forventer prognosemakerne at boligprisveksten tar seg noe opp gjennom 2016, men at den likevel havner litt under inflasjonen som anslås til knapt tre prosent.

Tips oss om boligsaker!

- I 2017 øker den realdisponible inntektsveksten for husholdningene klart og bidrar til at boligprisene stiger med litt under 4,5 prosent eller vel 3 prosent reelt. I 2018 venter vi at boligprisene igjen vokser med vel 2 prosent, et halvt prosentpoeng over inflasjonen, som en følge av litt høyere realrenter og to år med høye boliginvesteringer, skriver SSB i rapporten.

Klokken 11 torsdag legger Eiendom Norge frem den landsonfattende boligpristsatistikken for august. Se tallene først på DN.no!

Les også:
Babyboomen for 25 år siden presser boligprisene
Rentefest holder uroen på avstand dnPlus
Stadig lavere rente på boliglån

Tyr til triks i budkampen
Oppussing som hobby dnPlus

Denne mobilen har bedre skjerm enn du har på tven i stuen

Sony Xperia Z5
SOny Xperia imonerer med en fantastisk skjerm, og lovnader om lang batteritid. DNs Magnus Eidem er på teknomessen IFA.
01:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.