Den 116 kvadratmeter store, lekre leiligheten over ett plan med adresse Damplassen 6 i Ullevål Hageby, med egen garasje og eksklusiv bruksrett til solrik hageparsell, hadde i utgangspunktet en prisantydning på 9,5 millioner kroner.

Dét gikk den ikke for.

- Jeg var jo klar over at dette var et attraktivt objekt som ville gå høyt i pris. Men det var ikke i mine tanker at kvadratmeterprisen ville nærme seg 100.000 kroner, sier megler og partner Anders Langtind hos Privatmegleren til DN.

Etter at nærmere 60 var innom på visning søndag og mandag og bortimot halvparten skrev seg på liste, smalt en budgiver til med 11 millioner kroner tirsdag morgen. Det budet feide alle av banen.

Dermed gikk leiligheten 1,5 millioner over takst - noe som betyr en kvadratmeterpris på svimlende 96.000 kroner. I tillegg kommer fellesgjelden på 72.562 kroner.

Når går den første over 100.000?

- Dette er definitivt ny prisrekord i Ullevål Hageby. Nå er bare spørsmålet: Når går den første leiligheten over 100.000 kroner kvadratmeteren? spør Langtind.

Damplassen er «sentrum» i Ullevål Hageby, omkranset av lønnetrær med fontene og dam som midtpunkt. Her avholdes det både konserter og julemarked, og Langtind legger ikke skjul på at selve adressen Damplassen 6 var med på å lokke mange til visningene.

- Damplassen 6 har en nesten ikonisk klang over seg. Ullevål Hageby har totalt 658 leiligheter, og Damplassen 6 ligger midt i smørøyet. For mange er det en drøm å bo her - og hagebyen har jo fått et statusstempel på seg, sier Langtind.

Salget av luksusleiligheter går så det suser. Salget av dyre boliger er firedoblet: Firedoblet salg av dyre boliger

- Føler seg som Lotto-millionærer

Anders Langtind understreker at selgeren av leiligheten på Damplassen har lagt ned en solid innsats.

- Det er ingen selvfølge at man får oppunder 100.000 kroner kvadratmeteren selv om man bor i hagebyen. Dette handler ikke bare om adressen og om at leiligheten er på ett plan. Interiørmessig er alt rålekkert, med nyere bad og tidsriktig kjøkken. Det teller selvfølgelig en del, det også, sier megleren.

Men at Ullevål Hageby bare blir mer og mer attraktivt som boområde, det vitner denne prisrekorden om, mener Langtind.

- Jeg tror nok mange beboere i Ullevål Hageby føler seg som Lotto-millionærer i dag, og det er jaggu ikke langt unna sannheten!

30 kvm uten bad. Gjett prisen!
Bad på deling med flere andre beboere la ingen demper på interessen da 30 kvadratmeter på Bislett ble solgt.
01:44
Publisert:
 

Les også: Får kritikk for dårlig håndverk

- Vi kan fly til krampa tar oss med de tillatelsene vi har  

Norwegian-pilot vant sak mot selskapet  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.