Bruktboligstatistikken legges frem klokken 11 idag.

- Vi vil trolig vil se sterk prisvekst igjen på årsbasis, i og med at prisene falt i november i fjor. I oktober steg prisene med 0,9 prosent (sesongjustert, journ.anm.) fra september, og med 5,3 prosent sammenlignet med oktober i fjor, skriver økonom Ingvild Borgen Gjerde i morgenrapporten til Handelsbanken Capital Markets.

Norske boligpriser i november

Sesongkorrigering foretatt i forbindelse med oktober-statistikken. Kilde: Eiendom Norge, Eiendomsverdi, Finn.no

Tidligere denne uken kom det tall som viste at prisene på Obos-boliger steg med 0,3 prosent fra oktober til november.

Les saken: Obos-prisene opp 12 prosent hittil i år

- I og med at dette ikke er sesongjusterte tall, og prisene normalt faller i november, tilsier det en betydelig høyere prisvekst sesongjustert. Selv om prisutviklingen på Obos-boliger ikke har vært noen god indikator på den generelle boligprisutviklingen i det siste, antyder det at vi kan se solid sesongjustert vekst i tallene som Eiendom Norge legger frem i dag, skriver Borgen Gjerde.

Dersom årsveksten skulle ta seg videre opp fra 5,3 prosent i november, er dette litt i overkant av det Norges Bank har sett for seg, i og med at de venter en gjennomsnittlig årsvekst på 5,2 prosent i fjerde kvartal.

- Dersom vi skulle få en videre oppgang i prisveksten nå vil imidlertid Norges Bank trolig se litt igjennom det, da de har andre bekymringer om dagen enn utviklingen i boligmarkedet. Om noe er nok risikoen fremover at vi heller vil se litt svakere tendenser i boligmarkedet, i tråd med generelt svakere vekst i norsk økonomi, påpeker Handelsbanken-økonomen.

- I gjennomsnitt har prisene steget med 0,6 prosent per måned hittil i år og prisnivået lå i oktober 5,3 prosent høyere enn for et år siden. Vi venter at prisene vil stige med 0,5 prosent (sesongjustert, journ. anm.) i november, skriver DNB Markets i dagens morgenrapport.

Sjekk bruktboligprisene for november først på DN.no klokken 11!

Les også:

DNs boligpanel: Boligprisene skal videre opp... men det er et par x-faktorer

- Positiv prisutvikling også fremover

- Kan unngå boligprisfall i desember

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.