– Mye tyder på at prisstigningen nå har roet seg og at markedet går inn for en myk landing. Vi tror på en moderat prisstigning til høsten, sier konsernsjef Martin Mæland i Obos.

I juni var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området 48.495 kroner, ifølge en melding onsdag.

Dette tilsvarer en kvadratmeterpris 0,9 prosent lavere enn i mai. Men kvadratmeterprisen er 12,2 prosent høyere enn i juni ifjor.

Hittil i år har prisene steget med 6,1 prosent.

For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOStilknyttede boliger 44 057 kroner i juni. Dette er 0,4 prosent lavere enn i mai, og 8,8 prosent høyere enn i juni 2014.

St.Hanshaugen er bydelen i Oslo med høyeste pris på Obos-tilknyttede boliger. Der er kvadratmeterprisen i gjennomsnitt 67.227 kroner. Den laveste kvadratmeterprisen på Obos-tilknyttede boliger er på Søndre Nordstrand, der er prisen i snitt 34.849 kroner.

Les mer om boligmarkedet på St.Hanshaugen: - Om drømmeleiligheten er 30 kvm eller 200 kvm, vil den uansett bli solgt til en spinnvill pris (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Det er overraskende kraftig

- Dette har ingenting med Hellas å gjøre

Oljeselskap kutter halvparten av de ansatte

Se DNTV: - Vi trenger en normal prisutvikling

- Vi trenger en normal prisutvikling
Finansminister Siv Jensen (Frp) setter ut det hun selv kaller et "blinkende trafikklys".
02:12
Publisert: