Prisstatistikk fra boligbyggelagenes Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 2,6 prosent i september, ifølge en melding mandag.

- Etter kraftig oppgang i juli og august må prisnedgangen denne måneden ses på som en korreksjon. Dette er femte året på rad vi har hatt tilsvarende utvikling, med oppgang i august og nedgang i september. Så langt i år har prisene steget med i overkant av 10 prosent, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i meldingen.

Prisene på borettslagsleiligheter er 2,6 prosent lavere i september 2016 sammenlignet med august 2016.

Les også: Prisene på disse boligene er nå 22,8 prosent høyere enn på samme tid ifjor

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter var i september 2016 på 36.520 kroner, mens det tilsvarende tallet i august 2016 var på 37.485 kroner.

I løpet av de siste tolv månedene har prisene steget med 8,8 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 33.560 kroner, opplyses det.

Gjennomsnittlig antall omsetningsdager i september 2016 var 40 dager.  Det er 8 dager mindre enn i august 2016, og 2 dager mindre enn på samme tid i fjor.

Garanti Eiendomsmegling eies av 20 boligbyggelag, som forvalter innpå 100.000 boliger, hovedsakelig i borettslag tilknyttet boligbyggelagene.

Les også: Vil ta 338 oljearbeidere ut i streik

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Et kupp i nobelkomiteen, en rasende stormakt, en fortvilet utenriksminister: Her får du et lite utdrag fra boken
Dagens Næringsliv presenterer Eselet og dragen - en nobel affære. Les hele den satiriske romanen om nobelkomiteen og Norges forhold til Kina i DN fra 1. oktober.
01:25
Publisert:
 

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: