Prakteiendommen til investor og tidligere Thule Drilling-sjef Anders-Ivar Olsen (52) tvangsselges med «rabatt».

I begynnelsen året ble eiendommen lagt ut på markedet for 55 millioner kroner. Tirsdag ble prisen kuttet med hele 15 millioner kroner - til 40 millioner kroner.

- Responsen har vært god, og mange har sirklet rundt eiendommen. Ved å sette ned prisen, håper vi å få litt liv i leiren, sier advokat Ole Per Solum, som er rettslig medhjelper ved tvangssalget, til DN.

- Flere interessenter

Olsen er tiltalt for grovt skattesvik av Økokrim, og kreditorene hans har i lang tid jobbet for å tvangsselge Olsens eiendommer.

Budfristen på tvangssalget av Bestum skolevei 17 er som vanlig satt til seks uker.

Tirsdag kom det inn et bud på 23 millioner kroner, forteller Solum.

- Vi håper på en klarhet rundt eiendommen før fellesferien slik at høyeste bud kan bli begjært stadfestet, sier advokaten.

Dermed er det altså en mulighet for at eiendommen går for under halvparten av opprinnelig prisantydning. Solum er riktignok optimistisk.

- Vi har en stund hatt inne et bud på 22 millioner kroner, før vi i dag fikk inn budet på 23 millioner kroner. Samtidig har vi flere interessenter som nå bruker tiden til å vurdere eiendommen sammen med rådgivere, forteller advokaten.

Utsikt fra bassenghuset i Bestum skolevei 17.
Utsikt fra bassenghuset i Bestum skolevei 17. (Foto: Advokat Ek.)
- Litt uvant

For et drøyt år siden oppga Olsen til byfogden at taksten ved et frivillig salg av eiendommen ville være 70 millioner kroner.

I tillegg til en eldre tømmervilla, består eiendommen av et nyere badehus. DN har tidligere skrevet at badehuset alene kostet 60 millioner kroner.

Advokat Solum avviser imidlertid at tvangssalg automatisk gir lavere salgssum.

- Et tvangssalg er en noe tidkrevende prosess - og litt uvant i forhold til raske budrunder slik mange kjenner fra frivillige salg. Men vi oppnår ofte takst og vel så det i disse salgene.

«Sprekt» marked

Kraftige priskutt på de aller dyreste eiendommene er ikke uvanlig. Dette markedet har helt siden finanskrisen slitt i motbakke.

Bassenghuset på eiendommen Bestum skolevei 17.
Bassenghuset på eiendommen Bestum skolevei 17. (Foto: Advokat Ek.)
Tirsdag skriver DN at en Ulvøya-perle er til salgs igjen etter at prisen er kuttet kraftig. Daglig leder Iver Graff hos Privatmegleren, som er ansvarlig for salget, mener «high end»-markedet likevel gjør comeback.

- Vi har solgt en del dyre boliger for 27 til 28 millioner i det siste og merker at markedet har forandret seg mye det siste året. Luksusmarkedet er veldig sprekt nå, sier Graff til DN.

Les også:

New York Times: Olje-Norge er hyklersk

Ulvøya-perle til salgs - igjen: - Luksusmarkedet er veldig sprekt nå
21-åring dømt for trusler mot Petter Stordalen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.