I april 2007 la Halvard Flatland ut Nesøya-villaen sin for salg med en prislapp på 25 millioner kroner.

Og slik lå den år ut og år inn på Finn.no.

Nå, syv år etter at den Finn Sandmæl-tegnede boligen ble lagt ut for salg for første gang, er bolig lagt ut for salg igjen.

Nå er prisen kuttet 20 prosent til 20 millioner kroner.

Siste syv år har prisen for eneboliger steget 34 prosent både på landsbasis og i Asker kommune, ifølge statistikken til Eiendom Norge.

- Taksten for teknisk verdi er 25 millioner, men i dagens marked er kanskje 20 millioner en mer realistisk pris, sier Flatland.

Kostet nesten 15 millioner å bygge

Flatland ga seks millioner kroner for eiendommen i 1992, ifølge eiendomsregisteret.

- Husk at huset faktisk kostet nesten 15 millioner å bygge på begynnelsen av 1990-tallet. Med eget basseng-bygg, 9 peiser, flott arkitektur og stor tomt med sol fra morgen til kveld, føler jeg at kjøperen får mye for pengene, sier Flatland.

Den rundt 400 kvadratmeter store boligen går over tre plan og har i tillegg blant annet fire soverom, fire bad, trimrom, 9 ildsteder, egen praktikantandel og to båtplasser ved en strandparsell like nedenfor eiendommen.

- Jeg aner ikke hva slags verdi de har satt på boligen tidligere, og har ikke noe kommentar til det, men forholder meg til en takst på eiendommen, sier partner Nils Nordvik i Nordvik og Partners, som nå har ansvaret for salget.

Luksussalget doblet

Salget av boliger i den aller øverste prisklassen har lenge vært tregt. Likevel meldte Norsk Eiendomsinformasjon tirsdag at det på landsbasis i fjor til sammen ble solgt 913 boliger i prisklassen ti millioner eller mer. Til sammenligning ble det solgt 486 boliger i dette prissjiktet i 2010, ifølge melding som ble sendt ut via det oppdragsfinansierte byrået Newswire. 

– Fjorårets dyreste bolig ligger i Holmenkollen. Men det omsettes mange dyre boliger også utenfor Oslo. I Bergen ble det solgt 30 boliger over ti millioner, og den dyreste Bergens-eiendommen nådde opp i 39,2 millioner kroner. I Trondheim ble en bolig på Singsaker solgt for 14 millioner kroner, sier salgs- og markedsdirektør Sindre Landmark i Norsk Eiendomsinformasjon i meldingen.

Les mer om bolig:
Tidenes høyeste boligpriser
Finner bare én åpenbar forklaring på boligprisveksten
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.