Tirsdag ble et oppussingsobjekt på Tåsen i Oslo solgt til 12,25 millioner kroner.

Eneboligen gikk hele 3,25 millioner kroner over prisantydningen på ni millioner kroner. Ansvarlig eiendomsmegler Jorun Kvale kan fortelle om en heftig budrunde.

- Interessen har vært formidabel og responsen enorm. På de to visningsdagene ble omlag 90 prospekter revet unna, forteller Kvale.

Hun mener dette illustrerer et Oslo-marked i god driv.

- Det er fantastisk gode tider nå og absolutt selgers marked. Folk kjøper og byr med hjertet, sier eiendomsmegleren.

Se flere bilder av oppussingsobjektet nederst i saken

- Krevende prising

Det bygges minst 3600 boliger for lite hvert år i hovedstaden, ifølge ferske beregninger fra Boligprodusentenes Forening (DN+). Eiendom Norge-direktør Christian Dreyer mener dette er årsaken til at aktiviteten fremdeles holder et høyt nivå.

- Tilbudssiden klarer ikke å møte etterspørselen, slår han fast.

Tåsen-boligen var et dødsbo. Den ble bygget i 1934, og siden er det gjort få oppgraderinger. Kostnaden ved å få boligen i moderne stand er beregnet til 3,5 millioner kroner.

- Er folk villige til å betale hva som helst for slike objekter eller er budrunden et resultat av feil prisantydning?

- Generelt er det ofte mer krevende å prise oppussingsobjekter fordi det er veldig forskjellig hvordan de ulike kjøpegruppene anser dem. En del kan gjøre mye selv og har derfor mulighet til å strekke seg lenger, svarer meglertopp Dreyer og legger til:

- Samtidig er det klart at det er lite nybyggaktivitet på eneboliger i Oslo-områet. Da blir eneboliger en ganske trygg investering i et lenger perspektiv.

Bekymret på sikt

Boligprisene steg 1,3 prosent i april sammenlignet med mars, viser bruktboligprisstatistikken som er utarbeidet av Eiendomsverdi for Eiendom Norge.

NHH-professor Ola H. Grytten flere eksempler på spinnville budrunder viser at boligmarkedet fremdeles er hett.

- Etterspørselskraften er større enn tilbudskraften. Dette gjør at vi har en prisvekst, sier Grytten til DN.

Selv om NHH-professoren mener Tåsen-salget kanskje var litt «i drøyeste laget», ser han god grunn til å være på vakt.

- Jeg frykter at vi har en situasjon der den kortsiktige likevekten i markedet avviker fra den langsiktige likevekten. En eller annen gang skal prisene falle, sier Grytten.

Ikke hverdagskost

Megler Kvale legger ikke skjul på at 3,25 millioner kroner over prisantydning ikke er hverdagskost. Ifølge henne var Tåsen-boligen ekstra attraktiv, også for profesjonelle utviklere, fordi det er mulig å bygge om til tomannsbolig.

- Men var prisantydningen feil?

- Det går lang tid mellom hver gang slike boliger dukker opp, og det var ikke solgt noe lignende i gaten. Da er det utrolig vanskelig å skulle veilede selger. Med tanke på kostnaden for å pusse opp, var prisen i utgangspunktet høy. Men så har altså alle individuelle tanker rundt dette, svarer megleren.

 

 

Leilighet uten bad. Pris: To millioner kroner:

- Fordelen er at det ikke er så mye å holde rent
Den 15 kvadratmeter store leiligheten er på størrelse med en parkeringsplass koster 1,2 millioner.
01:51
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.