Kvadratmeterprisen på brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området var 5,9 prosent høyere i juli enn i juni, opplyses det i en pressemelding fra Obos mandag ettermiddag. Prisene var 17,6 prosent høyere enn i juli ifjor.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-boliger i Oslo var i juli 59.318 kroner.

Hittil i år har prisene for brukte Obos-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 20,89 prosent, opplyses det.

- For få enheter

- Hovedårsaken til den voldsomme prisveksten er at det er for få enheter i markedet. Dette presser prisene opp i alle prissegmentene, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos i meldingen.

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-boliger var over hele landet sett over ett 52.275 kroner i juli.

Det tilsvarer en vekst på 4,4 prosent fra måneden før. Prisene var i juli 14,6 prosent høyere enn i juli 2015.

- Antallet leiligheter i markedet må økes

Det viktigste grepet for å stagge prisveksten, er å bygge flere boliger, heter det i pressemeldingen fra Obos.

- Dette blir å gjenta oss selv, men antallet leiligheter i markedet må økes. Om bransjen får tillatelse til å bygge flere boliger vil ikke være en «quick-fix» som løser alt over natten, men vil være det viktigste virkemiddelet for å unngå ytterligere eskalerende boligpriser, sier Kjørberg Siraj.

- Jeg håper og tror at beslutningstakerne på kommunalt og statlig nivå har fått med seg dette budskapet, og at vi fremover vil få se tiltak som kan bidra til å øke boligbyggingen og sikre folk tak over hodet, legger han til.

I pressemeldingen vises det også til at det var færre omsatte boliger i markedet og at de mindre boligene nå utgjør en større andel av totalomsetningen.

- Det er tydelig at markedet har behov for flere mindre leiligheter i Oslo. Politikerne i Oslo bør derfor åpne for bygging av flere mindre enheter i sentrumsnære områder, sier Kjørberg Siraj.

Onsdag denne uken legges prisstatistikken for bruktboliger frem av Eiendom Norge. Følg med på DN.no.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Demokratene angriper Kjos  

2.000 normenn har ferieleilighet i Tyrkia: - Kunne velge mellom en litt sliten treroms eller en strøken penthouse-leilighet  

Rørt av sønnens NM-gull  

Airbnb i Norge: - Folk lurer på om det lønner seg å leie ut på fulltid  

Kommune-NM 2016: Sjekk din kommune her dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.