Mye tyder på at temperaturen i det norske boligmarkedet er sommerhet, og igår kom tall som viste at prisene på borettslagsleiligheter steg 0,7 prosent i juli fra måneden før - i en vanligvis stille sommermåned på boligmarkedet.

Studenter som er på vei inn til de større byene begynner også å få dårlig tid med å få seg tak over hodet før studiestart. I de fleste byene er det stor mangel på studenthybler.

Dagens Næringsliv har skrevet om at mange studenter får økonomisk hjelp av foreldrene til å bo - enten man leier eller kjøper egen bolig.

Det kan bidra til å drive opp prisene - særlig på de minste leilighetene.

- Koker på de mindre leilighetene

I forrige uke solgte iHus en 29 kvadratmeters leilighet på St. Hanshaugen i Oslo til 2,8 millioner kroner, skriver Finansavisen. Prisen var 300.000 over takst, og tilsvarer en kvadratmeterpris på 96.551 kroner.

- Boligmarkedet i Oslo koker på de mindre leilighetene. Alle er solgt godt over det som er solgt tidligere i samme bygård eller område, sier daglig leder John Anders Reutz hos iHus på St. Hanshaugen, til avisen.

Et annet eksempel Finansavisen nevner er en liten leilighet som DNB Eiendom på St. Hanshaugen/Grünerløkka nylig solgte for 92.000 kroner kvadratmeteren.

Daglig leder Anders Holland-Hverven i DNB Eiendom på St. Hanshaugen/Grünerløkka karakteriserer prisen overfor avisen som «vanvittig høyt».


Les også: – Det er lettvint å tjene penger på bolig


 

Kjøpte niroms leilighet til én mill. under takst  



 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.