Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk ned med 2,3 prosent i mars sammenliknet med februar.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte borettslagsleiligheter var i mars 2010 på 20.957 kroner, mens det tilsvarende tallet i februar 2010 var 21.458 kroner.

- Ikke overraskende
Siden nyttår har prisene på borettslagsleiligheter steget med 1,0 prosent, og i løpet av de siste 12 månedene har
prisene steget med 6,7 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på omsatte borettslagsleiligheter 19 647 kroner.  

- Etter en relativt kraftig oppgang i årets to første måneder er det ikke overraskende at prisene synker nå i mars. Antall omsatte borettslagsboliger er betydelig høyere i mars sammenlignet med de foregående månedene, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling.

- Sprikende signaler
Flere analytikere DN.no har snakket med tror boligmarkedet blir flatere fremover, og skal man dømme ut fra den kryptiske meldingen eiendomsmeglerbransjen sendte ut i dag, er det ingen grunn til å tro at det var voldsomt trykk i boligmarkedet denne måneden.


Tirsdag 6. april klokken 11 legger nemlig eiendomsmeglerbransjen frem den landsomfattende bruktboligprisstatistikken for mars.

I februar flatet boligprisen ut, og ifølge meglerbransjen vil marstallene gi svaret på om utflatingstendensen fortsetter eller om markedet tar seg noe opp igjen.

- Det er sprikende signaler i markedet. Renten er fortsatt lav, bankenes utlånspolitikk forblir restriktiv, samtidig som det virker å være flere potensielle kjøpere i markedet enn det er selgere. Disse faktorene påvirker markedet i hver sin retning, og gjør det vanskelig å tolke og forutse hvilken vei markedet nå skal, sier advokat Torbjørn Ek, nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) i en pressemelding som er sendt i forkant av pressekonferansen.

Les også: Kjøpte dobbel Tjuvholmen-luksus

Kan velge og vrake i fjellhytter


<b>Milliardær selger superhytte</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.