Tirsdag legger Boligprodusentenes Forening frem boligstatistikken for februar med presentasjon av tall for salg og igangsetting av nye boliger.

Salget av nye boliger i februar ligger fire prosent over februar ifjor, mens igangsettingen gikk ned 42 prosent sammenlignet med samme måned ifjor. Vi må tilbake til 2012 for å se en like høy salgsvekst i februar måned.

De siste tolv månedene er det solgt 30.966 boliger.

- Det er det høyeste nivået på mange år. Vi må tilbake til 1970-årene for å se så gode salgstall, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentenes Forening.

Han peker på at det på 70-tallet ble solgt opp til 40.000 boliger på tolv måneder.

Lover godt for igangsettingen fremover

Den store nedgangen i igangsettingen i februar skyldes en rekordhøy igangsetting i desember.

- Vi ser ingen dramatikk i disse tallene. Igangsettingen de siste tolv månedene sammenlignet med de foregående tolv månedene viser en vekst på elleve prosent, sier Jæger.

Samtidig påpeker han at det høye salget lover godt for igangsettingen fremover.

Utfordring i Oslo

Igangsettingen hittil i år viser størst nedgang for leiligheter, med en nedgang på 37 prosent. Igangsettingen av småhus viser en nedgang på elleve prosent. For enebolig har det vært en vekst på en prosent.

- Hovedutfordringen er i Oslo, påpeker Jæger.

Han viser til at det bygger for få boliger i hovedstaden til å møte etterspørselen. Det gjør at prisveksten i Oslo ikke er i samsvar med resten av landet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om bolig på DN.no:

Prøvde å kuppe leilighet for 200.000 over takst - kjøpte for 550.000 over takst etter budrunde

Kuppet bolig med sluttpakke

Tidligere sentralbanksjef: To holdninger som er usunne i boligmarkedet

Se DNTV: Tips til hva du skal se etter på visningen

Tips til hva du skal se etter på visningen
Dette må du se sjekke før du bestemmer deg for å by på en bolig
02:41
Publisert: