– Dette er tilbake på normalnivåer, sier administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge til NRK.

Han tror at boligprisene i mai i beste fall holder seg flate.

Gjennom hele fjoråret var det unormalt få boliger å kjøpe, og boligprisene i hovedstaden økte med over 23 prosent. Nå er antall boliger til salgs tilbake på nivåene man så på samme tid mellom 2012 og 2014.

Dreyer tror mange selgere føler det er brutalt å måtte slite med å få solgt i et marked som kokte for bare få måneder siden, men ser foreløpig ikke tegn til noen nedtur.

– Samtidig som det er flere usolgte boliger nå enn i fjor, så selges det også flere boliger enn i fjor, sier Dreyer, som legger til at mai og ikke minst juni normalt er ganske svake boligsalgsmåneder.

Om en uke presenterer Eiendom Norge mai-tallene for boligsalget i hele landet. Det er knyttet stor spenning til Oslo-markedet, der mange har spådd et fall.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.