I 2010 ble den 4,6 mål store strandeiendommen på Nesøya lagt ut for salg til en pris på 38 millioner kroner, og en takst på 40 millioner kroner.

Prisantydningen har i flere omganger blitt kuttet til 32 millioner kroner.

Etter seks år i markedet er eiendommen med 170 meter strandlinje nå endelig solgt.

- Det var godt at den ble solgt, eiendomsmegler Carl Fredrik Solli i Privatmegleren, som har hatt salget hele veien.

Solli vil ikke oppgi salgssum.

- Men kan si at selger og kjøper ble fornøyd, sier Solli, som formidler eiendommer i Asker, Bærum og på Oslo vest.

Etter det Dagens Næringsliv kjenner til oppnådde strandeiendommen, som ligger på en egen odde, en pris i nærheten av prisnantydningen på 32 millioner kroner.

- Har hatt en nedre grense

Solli mener det er flere årsaker til at eiendommen nå endelig får nye eier.

- Markedet har endret seg til det bedre etter nyttår. Samtidig er dette segmentet såpass spesielt, med så få interessenter, at det handler mer om hvem som er ute etter å kjøpe bolig når, sier Solli.

Les også: Ikke bare små leiligheter selges til ville priser: - Vi opplever stor etterspørsel i dette markedet
 

Solli har ikke oversikt over hvor mange privatvisninger han har hatt på boligen de siste seks årene, men sier det ikke har vært fryktinngytende mange.

- Selger har helt fra vi startet prosessen vært klar over at det ville kunne ta tid å selge en slik eiendom. Men de hadde et perspektiv på at de skulle flytte i løpet av seks-syv år, og har tatt de helt med ro. Prisen har blitt kuttet litt underveis, men selger har hatt en nedre grense for hva de ville selge den for, sier Solli.

Det er på ingen måte enestående å bruke litt tid på å selge villaer på Nesøya. I april 2007 la Hallvard Flatland sin villa ut for salg - også den i Øverbergveien - med en pris på 25 millioner kroner. Syv år senere ble den solgt for 16,5 millioner kroner.

Stor oversikt: Sjekk boligprisene der du bor

- Har tatt seg betydelig opp

Solli merker pågang både i normal- og premiummarkedet.

- Premiummarkedet preges også av normalmarkedet der det er lite boliger ute for salg. Vi blir kontaktet av mange som ikke finner det de er på jakt etter i det dyre segmentet.

- Rapportene vi får viser at omsetningen av dyre objekter har tatt seg betydelig opp. Dette gjelder også high end-objekter. Det er lettere enn på lenge å få solgt dyre eiendommer, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Geving peker på at økonomien fortsatt går godt i Oslo-regionen, og at fast eiendom fremstår som et attraktivt investeringsobjekt for de med god råd.

Les også:
Full fart opp til fem mill. - så mye hytte får du nå

Frykter boligprisene i Oslo skal stige 40 % på fire år

Seks eksperter om boligmarkedet: Boligprisene skal videre opp  

DNtv: Årets mest eksklusive cabriolet

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.