Fredag vakte en boligannonse mer oppsikt enn andre.

Forfatter Anne B. Ragde la ut boligen Ilevollen 12 i Trondheim til salgs.

Foruten mange bilder av salgsobjektet, skrev Ragde nærmest en kort novelle om boligen med tittelen «Hjælp! Det ser knøttlite ut!»

Tittelen er basert på uttalelsen om førsteinntrykk da hun og hennes tidligere ektemann så boligen første gang.

«Ja, gud, det er bare å glemme, sa jeg».

– Det er ikke så vanlig å skrive en novelle for å selge en bolig, men for Anne B. Ragde er det naturlig, sier eiendomsmegler Hans Christian Espenes i Privatmegleren.

Responsen har vært oppsiktsvekkende.

– 30.000 har sett annonsen på nett. Vanligvis er antallet som sjekker en boligannonse på nett mellom 3.000 og 4.000. Det er ingen tvil om at Ragde har skapt en nysgjerrighet med teksten, sier Espenes.

«Verre enn skilsmisse»

Ragde legger ikke skjul på at hun skrev teksten i håp om at huset får en riktig kjøper.

– Jeg vil så gjerne at de som kjøper huset har følelser for boligen. Her har jeg bodd i 16 år, og skrevet mange bøker, hatt releasepartyer, nyttårsfester og kost meg med telys i hagen. Det er verre å selge en bolig enn å skille seg, sier Ragde.

Forfatteren er skilt tre ganger. Sist gang med mannen hun kjøpte huset som nå er til salgs.

– Jeg kjøpte ham ut.

«Det er bare å glemme»

Ragde skriver i annonsen at det lille huset, som bare er 5,2 meter bredt og 11 meter langt, har fire etasjer og er langt større enn det man tror.

«Så skinnet (fasaden!) bedrar jaggu», skriver Ragde.

Forfatteren skiver om fordelen om å bo i det gamle huset fra 1870 ved Ilaparken i Trondheim med nærheten av park, uterestauranter og at «hver morgen er kong Sverre den første jeg ser når jeg står opp». Han står på sokkel rett foran huset.

Forfatter Anne B. Ragde.
Forfatter Anne B. Ragde. (Foto: Asger Simensen)
Ragde understreker at hun tenkte lenge før hun skrev teksten om boligen.

– Jeg ville ikke skryte, men være personlig. Jeg har aldri hatt noe «hjemme hos» intervju, men fant ut at jeg skulle være litt privat i teksten.

«En emosjonell ting»

Eiendomsmegleren mener Ragdes utradisjonelle metode ved å formilde hennes syn på huset, er lurt.

– Et boligkjøp og et boligsalg er i stor grad en emosjonell følelsesmessig ting. Det betyr mye mer enn hva som er i tak og vegger. Det store spørsmålet for en kjøper er: føles dette riktig for oss. Når man ser denne annonsen vil nok mange si at den boligen er for liten. Det er jo trist at man skal avskrive en bolig før man går til visning, sier Espenes.

– Hvor mange tor du kommer på visningen onsdag den 10. februar?

– Jeg forventer mange på visningen. Noen kjøpere og mange nysgjerrige som vil komme fordi de syns det er morsomt å se boligen Ragde har bodd i. Men om det kommer en forfatter for å vurdere å kjøpe den, er jeg usikker på, sier Espenes.

Ragde opplyser at hun ikke skal være tilstede under visningen.

– Det kommer nok mange som vil se badet, og soverommet mitt. Det overlater jeg til Espenes. Jeg tror kanskje han har undervurdert responsen. Jeg misunner ham ikke jobben han får på onsdag.

Prisantydningen for boligen er på 4,5 millioner kroner, Brutto-størrelsen er 123 kvadratmeter med tre soverom, to stuer og en frodig hage.

– Vil den gå over takst ?

– Spørsmålet er om jeg er en god spåmann eller ikke. I januar gikk 44 prosent av boligene over takst, mens tilsvarende andel gikk under takst og 11–12 prosent gikk til takst.

Får alt på ett plan

Og spørsmålet hvorfor Ragde selger boligen, har hun selv svart på i annonsen.

« Jeg er blitt 58 år og farmor, og vil ha livsløpsleilighet med alt på ett plan mens jeg fremdeles er frisk og proppfull av energi og ikke trenger hjelp til noe, når jeg skal flytte».

Og snart flytter Ragde til en leilighet som er under oppføring.

– Jeg kjøpte ny leilighet ifjor i sentrum. Den er klar til innflytting i juni, sier Ragde som er spent på om den vil gi like mye inspirasjon i skrivingen som boligen hun selger.

 

- SE HUSET:

Les også:

Eplehage-utbyggerne ble ikke hørt  

Mæle kler deg opp – igjen dnPlus  

Vil forene verdens Mac- og pc-brukere
I DNs pitchekonkurranse denne uken møter du Arne Peder Blix fra Friend Software Labs.
01:01
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.