I løpet av de siste to månedene har det blitt solgt 2.897 nye boliger i Norge.

Det er omtrent det samme som i forrige tomånedersperiode, viser siste utgave av rapporten Econ Nye Boliger, som ble publisert tirsdag.

Det er imidlertid store regionale forskjeller, ifølge rapporten.

Ulikheter

«På Østlandet er det rekordhøyt salg. I enkelte regioner er det nærmest stopp i salget», heter det.

I Stavanger var salgstakten på tre prosent, mens den i Oslo var på 33 prosent.

Salgstakten på Østlandet var 24 prosent, i Midt-Norge 16 prosent og i Nord-Norge 15 prosent. På Vestlandet og Sørlandet har salgstakten vært på henholdsvis ti og ni prosent.

Samlet sett har salget utgjort 18 prosent av boligene til salgs. Dette er den samme salgstakten som siste tomånedersperiode, samt for ett år siden.

Stavanger nest dyrest

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på alle boligene statistikken omfatter er nå 46.500 kroner.

I Oslo er prisene høyest, med en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 66.100 kroner. Stavanger-prisene er nest dyrest og ligger i gjennomsnitt på 56.200 kroner.

I Tromsø, Bergen og Trondheim lå gjennomsnittlig kvadratmeterpris på i overkant av 51.000 kroner. I typiske distriksfylker lå prisnivået rundt 35.000 kroner per kvadratmeter.

Flere nye boliger solgt i år

I løpet av hele 2015 har det blitt solgt 16.780 nye boliger i Norge. Dette tilsvarer 4.800 flere boliger enn ifjor.

Rapporten omfatter 38.183 boliger fordelt på 1.567 prosjekter. I desember var 13.537 av boligene usolgte, opplyses det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Tror Sevan Marine kan bli solgt

Monsterskip la til kai i Sverige i natt

- Veksten har vært overraskende sterk

Se DNTV: - Svensk økonomi går som en nyprodusert Tesla

- Svensk økonomi går som en nyprodusert Tesla
Mens den norske økonomien utvikler seg svakt, er det helt andre toner i Sverige. Både i år og neste år ser det veldig bra ut for broderfolket. Økonomien går like bra som en nyprodusert Tesla, sier finansminister Magdalena Andersson.
02:06
Publisert: