De totale innkrevingene har økt etter at Frp tok over Samferdselsdepartementet.

På spørsmål fra Arbeiderpartiet har Finansdepartementet lagt fram tall på bompengenivået de siste årene, skriver Dagbladet. I 2014 ble det krevd inn 9,20 milliarder kroner i bompenger, mens summen i 2015 var økt til 9,58 milliarder kroner.

Tallene for 2016 er ikke klare, men regjeringen har bevilget 100 millioner kroner i bompengekutt. Legger man 2015-nivået til grunn vil det innebære en innkreving på 9,48 milliarder kroner.

Garanterte 0

– Tallene bekrefter at Frp atter en gang møter seg selv i døra. I valgkampen 2013 garanterte de 0 bompenger med Frp i regjering, og nå viser det seg altså at Ketil Solvik-Olsen blir den samferdselsministeren i historien som krever inn mest bompenger, sier finanspolitisk talsperson i Ap, Marianne Marthinsen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen slår tilbake:

– Framfor å støtte Frp i vår kamp for lavere bompenger, så erter Marianne Marthinsen bilistene for at hun og Ap klarer å stoppe våre foreslåtte bompengekutt, sier han.

I budsjettforslaget til regjeringen foreslås det et bompengekutt på 500 millioner kroner i 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Prioriteringer med bom dnPlus (DN+)