Byrådspartiene i Oslo ble onsdag kveld enige om ordningen som er lik den i Bergen. Det politiske flertallet i Akershus fylkeskommune er også innstilt på samme løsning, skriver VG.

– I forrige uke ble det klart at Bergen får lov å tilby gratis kollektivtrafikk på slike dager. Det er positivt og noe vi nå også vil gjøre i Oslo, sier byrådsleder Raymond Johansen til avisen.

Vedtaket om gratis buss, trikk og bane de dagene luftforurensningen er ekstremt høy, ble fattet i forbindelse med at Oslo allerede fra kommende vinter innfører en femdobling av bomsatsene. Det vil kunne koste 247 kroner å kjøre gjennom bommene fra Bærum til Oslo på slike dager.

– Jeg er veldig glad for at vi fikk med oss byrådspartiene på en slik gratisløsning. Det viser at det ikke bare er pisk – men også gulrot som må til for å endre folks vaner i trafikken når det trengs, sier leder i Høyres bystyregruppe og leder av samferdsels- og miljøkomiteen i Oslo, Eirik Lae Solberg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.