Søndag la den danske næringslivsorganisasjonen Dansk Erhverv frem forslag til en mer omfattende hjelpepakke til næringslivet. Organisasjonen ønsker å øke etterspørselen, for derved å gjenskape arbeidsplasser i noen av bedriftene som er hardt rammet av koronakrisen.

Det melder danske TV2.

- Vi ser flere og flere arbeidsløse, konkurser og stans i bedriftenes betalinger, sier administrerende direktør i Dansk Erhverv, Brian Mikkalsen, til Ekstrabladet.

Dansk Erhverv la frem en liste på syv punkter med tiltak som vil stimulere næringslivet.

Blant tiltakene foreslår organisasjonen å fjerne bompenger over Storebæltsbroen og gjøre ferger gratis frem til 31. august. Organisasjonen mener dette vil bidra til økt turisme i sommermånedene, samtidig som det hjelper en hardt rammet transportnæring.

Ifølge Dansk Erhverv vil dette koste den danske stat 710 millioner danske kroner.

- Verden omkring oss brenner, og markedene har gått i stå. Det kan vi ikke gjøre noe med, men vi kan gjøre noe med forbruket her hjemme, sier administrerende direktør Mikkelsen til Ekstrabladet.

Halvering av parkeringsavgift

I Sverige har det blitt iverksatt lignende tiltak, hvor Göteborg har vedtatt å redusere parkeringsavgiften. Det kommunale parkeringsselskapet Göteborgs Stads Parkering AB besluttet onsdag at prisen for parkering halveres hver dag mellom klokken 08.00 og 18.00.

Tiltaket omfatter 11 796 parkeringsplasser i Göteborg.

– Dette er en midlertidig løsning for at flere skal kunne reise uten å risikere smittespredning. Det må legges til rette for de som ikke kan arbeide hjemmefra eller må ut på nødvendige ærender, sier leder i det kommunale parkeringsselskapet Margareta Broang til SVT.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.