ABG Sundal Collier Holding fikk et resultat før skatt på 13 millioner kroner i tredje kvartal 2011, mot et resultat på 73 millioner kroner i samme periode året før.

Det opplyser selskapet i sin kvartalsrapport torsdag.

Dermed fortsetter utviklingen med fallende inntekter og overskudd for meglerhuset - en skjebne de deler med bransjen for øvrig.

Driftsresultat etter bonusutbetalinger og utbytte til partnere ble 16 millioner kroner av en omsetning på 187 millioner kroner. Tilsvarende tall for samme kvartal i fjor var henholdsvis 60 og 266 millioner kroner. Bonus og utbytte til partnerne utgjorde fire millioner kroner i kvartalet mot 66 millioner i fjor.

Det er en reduksjon på 93 prosent. I fjor ble det delt ut 345 millioner kroner i bonus. Etter tre kvartaler i år er det delt ut 94 millioner kroner, mot 250 millioner kroner på samme tid i fjor.

Styrer unna meglerhusene
Selskapet skriver i sin kvartalsrapport at tredje kvartal var preget av betydelig svingninger i markedet og lav investor-tillit. Usikkerheten rundt gjeldssituasjonen i Europa og oppbremsingen i den globale veksten holdt mange investorer borte fra markedet, skriver ABG.

Selskapets inntektsbortfall forklares også med at elektronisk handel og DMA (Direct Market Access) tar stadig større andel. Sistnevnte innebærer at private investorer kan handle aksjer mellom seg uten å gå via en børsmegler.

Men til tross for det vanskelige klimaet, vil Sunndal Collier fortsatt ha fokus på rådgiving av klienter gjennom de turbulente tidene, skriver selskapet.