Ingen var bedre enn danske Henrik Rasmussen , som forutså fjoråret best og vant DNs uhøytidelige nyttårsquiz 2013.

Men Drammen vant bykampen. Ingen andre norske byer kunne vise til en bedre gjennomsnittsscore enn deltagerne fra byen i Buskerud.

Av en mulig totalscore på 40 poeng maktet Henrik Ramussen å score 23 poeng. Gjennomsnittet hos de 2006 deltagerne på landsbasis var 7,5 poeng.

Deltagerne fra Drammen scoret i gjennomsnitt 8,7 poeng. En fjerdedel av deltagerne oppga å være bosatt i Oslo. Hovedstadens deltagerne havnet på landsgjennomsnittet, 7,5 poeng.

Tilsvarende poengscore for deltagerne fra Tromsø ble 5,7 poeng, som dermed tok bunnplasseringen i bykampen.

Utvalget er imidlertid for lite til å felle endelig dom over kunnskapsnivået i byene.



Vinnersvarene
Henrik Ramussen som vant årets konkurranse er dansk og bosatt i Seattle. Han greide blant annet å tippe styringsrenten, antall nynoteringer på Oslo Børs og var nær ved å få full pott på oljeprisens utvikling i 2013.

Dette var spørsmålene vi stilte i fjor:



Slik kåret vi vinneren:Riktig svar på spørsmålene ga 5 poeng. For spørsmålene om valuta, oljepris og hovedindeks ble det gitt 3 poeng til svar som lå innenfor en feilmargin på 2,5 prosent fra fasiten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.