Det kommer frem i et brev fra Brende til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité tirsdag.

Bakgrunnen for saken er at Olje for utvikling-programmet i Angola fikk flengende kritikk i en fersk rapport fra Chr. Michelsens institutt.

- UD vil foreta en full intern gjennomgang av Ofu-programmet i Angola, blant annet i lys av rapporten fra CMI, skriver Brende.

Rapporten anbefalte at programmet legges ned.

- Det vil også bli bestilt ytterligere en ekstern rapport som vil være et viktig element i en vurdering av Norges fremtidige engasjement gjennom Ofu-samarbeidet med Angola, skriver Brende.

Han sier rapporten har reist viktige spørsmål.

- De tas på alvor og vil gjennom denne prosessen bli grundig besvart og fulgt opp, lover Brende.

Samtidig erkjenner utenriksministeren i sitt svarbrev at oljesamarbeidet med Angola, som har pågått siden 1987, foregår «innenfor en utfordrende ramme».

- Angola er regnet som et av verdens mest korrupte land, konstaterer Brende.

Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) ønsker overfor NTB ikke å kommentere innholdet i brevet før komiteen har behandlet det på sitt neste møte 1. mars. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.