DNA-analyser viser at Orkla-eide Borregaard Industrier var den opprinnelige smittekilden til det verste kjente legionella-utbruddet i Norge.

Ifølge helsesjef i Sarpsborg kommune, Werner Johansen, kommer legionella-smitten fra et såkalt «scrubber-anlegg», et luftrenseanlegg som benytter vann, skriver TV 2 Nettavisen.

- Vi har funnet DNA-match fra Borregaard Industrier. Ingen av de to andre prøvene har noen sammenheng med legionella-smitten, sa Johnasen på pressekonferansen som pågår nå.

Borregaard beklager hendelsen:

- Det er svært tungt at vår virksomhet har hatt forekomst og sannsynlig spredning av legionella som har ført til så alvorlige konsekvenser for mange mennesker. Vår virksomhet er avhengig av tillit fra våre omgivelser og derfor er dette også en trist dag for alle som arbeider i Borregaard, sier administrerende direktør Per Sørlie i Borregaard.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.