Industrikonsernet Borregaard fikk et resultat før skatt på 207 millioner i andre kvartal 2016.

Dette mot 125 millioner kroner samme periode året før, viser selskapets kvartalsrapport mandag.

Ifølge børsmeldingen er dette det beste resultatet i selskapets historie.

Bedret resultat

Omsetningen ble 1.167 millioner kroner, mot 1.054 milloner kroner samme periode ifjor. Nettoresultatet ble 154 millioner kroner, mot 92 millioner kroner ifjor.

Justert driftsresultat før amortiseringer (ebita) ble 200 millioner kroner,mot 131 millioner kroner året før.

Venter salgsoppgang

Industrikonsernet Borregaard opplyser at i tredje kvartal er salgsvolumene i Performance Chemicals, det vil si ligninbaserte produkter, ventet å være litt under det foregående kvartalet, viser selskapets kvartalsrapport mandag.

Selskapet skriver at markedsforholdene for ligninbaserte produkter vil fortsatt være motvirket av et svakt forretningsklima og sterk priskonkurranse i viktige markeder.

«Forsøk på å relokalisere volum fra marked påvirket av økt konkurranse og redusert etterspørsel vil fortsette», heter det i meldingen.

Cellulosepris ned

Lignin-salgsvolumene i 2016 er ventet å øke med noe mer enn helårseffekten på Flambeau-volumet. Snittpris og produktmiksen vil være påvirket negativt av ytterligere Flambeau-volum og relokaliseringsforsøk.

Selskapet skriver videre at i 2016 er gjennomsnittlig cellulosepris forventet å være cirka to prosent under 2015-nivå.

«Usikkerheten rundt prisen er i hovedsak knyttet til tekstilcellulose», heter det.

Valuttaeffekten noe mindre

Produktmiksen i 2016 er ventet å bedre seg noe mot 2015. I tredje kvartal er det totale salgsvolumet forventet å være i tråd med tilsvarende kvartal i 2015, og med en tilsvarende produktmiks.

Det forventes ingen store endringer i markedsforholdene for ingredienser og finkjemikalier.

«Exilva-prosjektkostnader, netto etter EU-støtten, forventes å øke i 2016 som følge av oppstart og ekstra markedsføring- og forretningsutviklingsaktiviteter. Andre konsernkostnader vil ligge på stort sett samme nivå som i 2015», heter det.

Valuta, inkludert effekter fra hedging, forventes å bidra positivt i alle forretningsområdene i andre halvår 2016, men mindre enn i første halvår.

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Asia i dag: Kjøper for 260 mrd. – med Brexit-rabatt

Reagerer på at norske 60-åringer trenger ekstra ferie: Utgått på dato dnPlus  (DN+)

Disse bransjene er på jakt etter flest nye ansatte med høyere utdanning

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.