Ingen andre selskaper har like mange spekulanter som har inngått store veddemål på at aksjen skal falle enn Tesla.

Til tross for at aksjen tilsynelatende tikker uavlatelig oppover, øker investorene sine pessimistiske posisjoner, skriver Investorpedia, som viser til finansanalyseselskapet S3 Partners.

«Kunne vært verre», skriver Tesla-sjef Elon Musk på Twitter, der han har lagt ut artikkelen.

Ifølge S3 er Tesla nå den meste shortede aksjen på Wall Street, med et veddemål på 10,4 milliarder dollar i potten. 

Men disse investorene, som har inngått salgskontrakter på lånte aksjer som de senere må kjøpe tilbake i markedet og tilbakelevere til eierne, har så langt tapt stort. På papiret. 

Som DN tidligere har omtalt, har Tesla-aksjen vært en shortfavoritt i lang tid, noe Elon Musk selv gjorde narr av, da Tesla-aksjen passerte 300 dollar tidligere i år.

 Så langt i 2017 er aksjen opp nær 75 prosent, og torsdag sluttet Tesla til ny rekord på teknologitunge Nasdaq til 370 dollar. Det har igjen fått Musk til å fryde seg. 

«Disse folkene ønsker oss så døde at de kan kjenne smaken av det», skriver Musk på Twitter.

Går man et halvt år tilbake har Tesla-aksjen nær doblet seg. Selskapet har allerede passert Ford Motors i selskapsverdi, tross i at Ford tjener gode penger, mens Tesla ikke gjør det.

Bare i forrige uke hadde investorene som har satset på aksjefall et samlet papirtap på 442 millioner dollar, rundt 3,8 milliarder kroner, ifølge Investorpedia. 

Det var andre uken Tesla-aksjen var den verste aksjen for shortinvestorene. Så langt i år ligger deres samlede papirtap på fem milliarder dollar, over 42 milliarder kroner. Det er ikke derfor uten grunn at Musk mener shorterne går utradisjonelle veier for å snu trenden. 

«Jeg skulle ønske de sluttet å stikke nåler i voodoo-dukken av meg. Det gjør vondt, ok?», skriver han på Twitter.

Blant norske investorer som har satset på kursfall i Tesla er forvalter Jan Petter Sissener i Sissener-fondet Canopus. Av fondets kapital på rundt to milliarder kroner har han tatt en posisjon på 50 millioner kroner i et veddemål på at Tesla skal falle

Sist DN var i kontakt i april, sto Tesla i 298 dollar etter at kvartalsrapporten for årets tre første måneder ga aksjen et kraftig byks. Selskapet ville måtte selge uhorvelig mange biler og tjene syv milliarder dollar neste år for å regnes hjem, påpekte forvalteren. Siden har aksjen steget nær 25 prosent.

– Det henger ikke på greip. Så sier man at denne gang er det annerledes. Men historien viser at det ofte ikke er så annerledes, og på sikt vil Tesla være en bilprodusent som alle andre, sa Sissener til DN da.

DN har ikke lykkes med å få kontakt med Sissener så langt fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nato-sjefen: – Terror er blitt en alvorlig trussel for oss alle
Jens Stoltenberg turnerer Amerika for å bygge opp det Donald Trump river ned.
01:44
Publisert: